“Στημένο”, “προβοκατόρικο” ή και ό,τι άλλο, το δημοσίευμα στο BBC ανέδειξε το πραγματικό πρόβλημα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Αυτό που κάνει το Μαξίμου να εξεγείρεται και να επιτίθεται στην …ΝΔ, θέλοντας να κρύψει τις δικές του πομπές και τις δικές του αβλεψίες (;) γύρω από το όλο θέμα.

Ποιό είναι αυτό το πρόβλημα; Ότι το BBC ξανάβγαλε στην επιφάνεια τα φαντάσματα. Ότι το ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού μίλησε με πολίτες  που υποστηρίζουν ότι (αν) υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες ότι μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» και ότι “ήταν μια καταπιεσμένη μειονότητα που τώρα παίρνει ανάσες”. Το BBC τους βρήκε και αποτύπωσε τις απόψεις τους, όσο κι αν αυτές (σ.σ. είναι ανυπόστατες) δεν αρέσουν στην κυβέρνηση.

Το είχε  διακηρύξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.  Το είχε πεί ο Νίκος Μάρτης. Το εξηγήσε από την εξέδρα ο Κρις Σπύρου. Το καταλάβαινε κάθε νοήμον πολίτης: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!

 

Αφ ής στιγμής δεχθήκαμε -κακώς, κάκιστα- να αποκαλούνται οι Σκοπιανοί “Μακεδόνες” (ούτε καν Βορειομακεδόνες!) τα πράγματα, προϊόντος του χρόνου, θα γίνονται, δυστυχώς, όλο και χειρότερα.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email