Στοχασμοί: Μέχρι να έρθει η στιγμή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή!
Τότε που το αναπάντεχο δεν θα είναι πια για σένα αναπάντεχο, αλλά προσδόκιμο. Τότε που το ξάφνιασμα δεν θα είναι για το αποτέλεσμα, αλλά γιατί δεν είχες σκεφτεί νωρίτερα την απλότητά του. Τότε που θα αναπνέεις τον αέρα που υπάρχει γύρω σου, χωρίς να σκέφτεσαι από που προέρχεται ή τι θα απογίνει μετά.
Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή!
Όπου στα λιβάδια θα σε βρω να έχεις γίνει ένα με τα λουλούδια γιατί θα θέλεις από αυτά να ακούσεις τα μυστικά των συμπάντων. Όπου στα νερά θα σε βρίσκω να πλατσαρίζεις χαρούμενα μαζί τους γιατί από το νερό προέρχεσαι. Όπου στις ακρογιαλιές ξυπόλυτος θα χώνεις τις πατούσες σου στην άμμο γιατί αυτό σε κάνει ευτυχισμένο. Όπου σιωπηλός θα αλυχτάς τις νύχτες στην πανσέληνο παρέα με τους λύκους, και τη μέρα θα φοράς την καρδιά της αρκούδας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της φύσης.
Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή!
Τότε που οι ερωτήσεις θα χάσουν το νόημά τους γιατί το να ζεις θα είναι τόσο πολύ σημαντικό. Τότε που οι απαντήσεις δεν θα χρειάζονται γιατί απάντηση είναι η κάθε σου ζωντανή αναπνοή. Τότε που δεν θα ψάχνεις ούτε θα προσμένεις Παραδείσους, γιατί Παραδείσους θα μοιράζεις από την ψυχή σου. Τότε που δεν θα εγκλωβίζεσαι από την αναμονή του “θα γίνω”, αλλά θα βιώνεις τη δήλωση του “είμαι”.
Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή!
Θα σε παρατηρώ, θα σου ψιθυρίζω σιγανά μέσα στην καρδιά σου, θα αφήνω το ανάλαφρο αεράκι να σε ειδοποιεί για τη διαδρομή, θα αγκαλιάζω το δέρμα σου για να ριγεί στις επιθυμίες σου, θα σπρώχνω βοτσαλάκια στο μονοπάτι σου μέχρι να μάθουν τα μάτια σου από αυτά να μην αποσπούνται, θα σου κρατώ τα βράδια το χέρι ζεσταίνοντάς σου την παγωμένη σου αναπνοή, θα σε φιλάω στο μέτωπο σκουπίζοντας τον ιδρώτα που προκαλεί ο πυρετός της αντίδρασης και της αγωνίας, θα είμαι πλάι σου μέχρι να δεις, και θα σε περιμένω υπομονετικά μέχρι να αντιληφτείς και να αποδεχτείς.
Αυτό το συμβόλαιο μου υπόγραψε η ζωή τη μέρα που άνοιξα τα μάτια μου σε αυτή τη γη.