Προβληματίζει η ανομία: «Πενταπλό μέτωπο» επεισοδίων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Εντεινόμενο προβληματισμό στους πολίτες προκαλούν οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που φαίνεται να προσλαμβάνoυν τα φαινόμενα ανομίας στη χώρα, με τέσσερα «πεδία μάχης» στην Αθήνα το Σάββατο, και ένα στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα.

Η αρχή έγινε στη Νίκαια, σε επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής στην οδό Πέτρου Ράλλη. Οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν μεταξύ τους, πετώντας πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα ενώ ένα ΙΧ όχημα κάηκε.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο Πειραιά, κατά κατά τη διάρκεια αγώνα πόλο γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γλυφάδα, στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο Πειραιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 25 άτομα εισέβαλαν στο Κολυμβητήριο με μαύρη ενδυμασία, κράνη, ρόπαλα, μαχαίρια και κουκούλες.

Άλλο περιστατικό με επεισόδια σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Διαγόρα Δρυοπιδέων με το Μαρούσι, στο Αιγάλεω, ο οποίος διεξαγόταν στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Α2. Το παιχνίδι διακόπηκε στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης όταν εισέβαλαν στο γήπεδο κουκουλοφόροι και επιτέθηκαν στους φιλάθλους του Αμαρουσίου.

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως- επί της οδού Βεΐκου στο Κουκάκι-  σημειώθηκε στις 11.40 το βραδύ του Σαββάτου.

Επεισοδίων συνέχεια τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά, όπου δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και πέτρες διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από το Τούρκικο προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου , στη Θεσσαλονίκη. Κατά τα επεισόδια τυλίχθηκε στις φλόγες ένα όχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 12 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Ανύπαρκτη χαρακτήρισε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας το μπαράζ επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Ο δήμος Αθηναίων πρέπει να βγει μπροστά και στο ζήτημα της καταστολής» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο ένα νέο επιχειρησιακό συντονιστικό κέντρο, με συνεργασία ΕΛΑΣ – δημοτικής αστυνομίας και για αναβάθμιση της δημοτικής αστυνομίας με τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό.

Πηγή: skai.gr