Στοχασμοί: Οι σχέσεις

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Πάντα με κάνεις άνθρωπε να μένω με απορίες!
Να, έχω μια μέσα στο μυαλό μου! Ακούω όλους να λένε πως περιμένουν μια ζωή να βρουν το έτερόν τους ήμισυ. Πράγμα που με τη λογική μου σημαίνει ότι αυτοί αισθάνονται μισοί και κάπου αλλού ψάχνουν για να ολοκληρωθούν με αυτό που θα βρουν.
Ε, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί μόλις βρεθεί αυτό το άλλο μισό, κάνουν τα αδύνατα δυνατά μέχρι να το φέρουν στα δικά τους μέτρα και σταθμά, δηλαδή να το κάνουν ίδιο με αυτούς; Αφού υποτίθεται ότι για να αισθάνεσαι μισός, ζητάς το κάτι το διαφορετικό το οποίο και θα σε ολοκληρώσει! Κάτι ψάχνεις που δεν το έχεις εσύ και θα σε κάνει και ευτυχισμένο μόλις το βρεις!
Άσε που μόλις καταφέρεις και επιφέρεις τις αλλαγές που απαιτείς, μετά λες κιόλας με δυσαρέσκεια ότι δεν είναι πλέον αυτό που είχες γνωρίσει! Και βεβαίως δεν σου κάνει καθόλου αυτό που έχεις δημιουργήσει, γιατί σου θυμίζει τον εαυτό σου με τον οποίο δεν τα πηγαίνεις καλά αφού τον θεωρείς μισό!
Οι σχέσεις δεν δημιουργούνται για να ολοκληρωθούν μέσα τους οι άνθρωποι. Αυτό δεν λειτουργεί. Οι σχέσεις δημιουργούνται για να αναπτυχθούν μέσω της σχέσης οι δύο ολοκληρωμένοι άνθρωποι οι οποίοι την απαρτίζουν. Η σχέση δεν είναι ο σκοπός για την ολοκλήρωση του ανθρώπου, αλλά το εργαλείο για την ανάπτυξη των ολοκληρωμένων ανθρώπων.