Καταγγελία-σοκ από τον Τζ. Πάιατ: «Σε εξέλιξη απόπειρα ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές»

«Εχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη. Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος», είπε  o Αμερικανός διπλωμάτης

Αθήνα.- Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, περί απόπειρας της Ρωσίας να αναμειχθεί στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ατλαντικό Συμβούλιο προειδοποιούν για επιθέσεις παραπληροφόρησης εν όψει των ευρωεκλογών και στο στόχαστρό τους φαίνεται ότι είναι και η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Πάιατ, τονίζοντας πως υπάρχουν αποδείξεις περί αυτού.

«Εχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικό Πατριάρχη. Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος», είπε  o Αμερικανός διπλωμάτης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης. «Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.

Την ίδια ώρα, άλλη μία καταγγελία, εκείνη του Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για «εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις ποιυ επιχειρούν να επηρεάσουν τις ευρωεκλογές.

«Υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν –ανοικτά ή μυστικά– να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Μην επιτρέψετε σε πολιτικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί από εξωτερικές δυνάμεις εχθρικές προς την Ευρώπη να αποφασίσουν για σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ και για την ηγεσία ευρωπαϊκών θεσμών», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.