Ο ομογενής Κρις Αλαχούζος επανεξελέγη στη θέση του δημάρχου στο Τάρπον Σπρινγκς

O Κρις (Χρυσόστομος) Αλαχούζος (Chris Alahouzos),  ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, κοινότητας με το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ, κατάφερε να επανεκλεγεί, κερδίζοντας τον πρώην δήμαρχο Ντέιβιντ Αρτσι (David Archie) με ποσοστό ψήφων 56%, έναντι 44%.

O Κρις (Χρυσόστομος) Αλαχούζος (Chris Alahouzos). (Φωτογραφία: Alahouzos for Mayor)

Ο κ. Αλαχούζος, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, ότι, παρ’ όλο που η δουλειά του δημάρχου -με ετήσιες απολαβές 13.000 δολάρια- αντιμετωπίζονταν ως μια θέση μερικής απασχόλησης από τους περισσότερους δημάρχους του Τάρπον Σπρινγκς, συμπεριλαμβανομένου και του Αρτσι, αυτός, την αντιμετώπιζε πάντα ως μία θέση πλήρους απασχόλησης «δουλεύοντας τόσες ώρες, όσες χρειάζεται για να βγει η δουλειά».

 

Εχοντας εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις της «Verizon» για αρκετές δεκαετίες, ο Αλαχούζος, με την αποχώρησή του από την εταιρεία, έφερε μαζί του στο Δημαρχείο το επιχειρηματικό του πνεύμα, ισοσκελίζοντας τον ετήσιο προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του, χωρίς να χρειάζεται να προβεί στη χρήση κεφαλαίων έκτακτης ανάγκης.

 

Μια από τις βασικές του εξαγγελίες ήταν και η αύξηση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων της πόλης, καθώς δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει έναν οίκο ευγηρίας εάν επανεκλεγεί. Πάνω απ’ όλα όμως, δεσμεύτηκε να διατηρήσει την τάξη και την ασφάλεια στην πόλη, υποστηρίζοντας με την ψήφο του την αγορά του «Sunbay Motel», το οποίο εδώ και καιρό αποτελούσε άντρο διακίνησης ναρκωτικών και σωματεμπορίας.

 

Πηγή:ekirikas.com