Προκλητικός Ερντογάν: Όσο υπάρχει ο τουρκικός λαός η Αγιά Σοφιά δεν θα γίνει εκκλησία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκαζίαντεπ αναφέρθηκε στο  μήνυμα του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας.

«Aυτός ο αλήτης τί λεει για την »Ιστανμπουλ»; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή,  δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αναγραφόταν –μεταξύ άλλων– η λέξη «Turkofagos», γραμμένη στα λατινικά, ενώ και στην προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται αρκετές αναφορές εναντίον της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο μανιφέστο, απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία»

Το παραλήρημα του τρομοκράτη

Στο μανιφέστο της μισαλλοδοξίας του 28χρονου Αυστραλού, που αιματοκύλησε το Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας,  προκαλεί εντύπωση, η ξεκάθαρη στοχοποίηση της Τουρκίας.

Στις σελίδες 28 και 30 αναφέρει τα εξής..

«Μπορείτε να ζείτε με ειρήνη στη χώρα σας και κανείς δεν θα σας βλάψει»

«Στην ανατολική πλευρά το Βοσπόρου»

«Αν όμως επιχειρήσετε να ζήσετε στη Ευρώπη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα απομακρύνουμε τα πτώματα σας από τη γη μας».

«Ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη».

«Η Αγία Σοφία, θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα γίνει δικαιωματικά ξανά χριστιανική».

«Επιστρέψτε στη χώρα σας , όσο ακόμα έχετε την ευκαιρία».

«Μέχρι να έρθει η ώρα που η Αγία Σοφία θα είναι ελεύθερη από τους μιναρέδες, οι άντρες της Ευρώπης, θα είναι άντρες μόνο κατ’ευφημισμόν».

Συνεχίζει  την έκφραση μίσους προς το Τουρκικό κράτος, στη σελίδα 39, με ευθεία απειλή προς τον Πρόεδρο Ερντογάν.

«Ο Ερντογάν ηγείται των αρχαιότερων εχθρών των ανθρώπων μας και είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου γκρουπ του Ισλάμ στην Ευρώπη».

«Ο πολέμαρχος πρέπει να πεθάνει καθώς επισκέπτεται τους εθνικούς στρατούς στα κατεχόμενα της Ευρώπης».

Το κείμενο του κλείνει με την παρακάτω πρόταση..

«Σκοτώστε τον Ερντογάν».