Βιέννη.- „Η ψήφος των Ελλήνων της διασποράς, των μονίμων κατοίκων εξωτερικού, είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά την πολιτεία και τη δημόσια συζήτηση”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γεώργιος Φλωρεντής, μιλώντας στη Βιέννη με θέμα “Η Ελληνική Διασπορά και τα ΜΜΕ της”, σε εκδήλωση για τα πέντε χρόνια λειτουργίας της ομογενειακής ιστοσελίδας “Ηφαιστος Βιέννης” και τον ένα χρόνο του ραδιοφωνικού σταθμού της.

Όπως επισήμανε, το θέμα της ψήφου απέκτησε, όμως, ακόμη μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια της κρίσης όπου δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, ιδίως από τις νεότερες γενιές, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, και “ως Πολιτεία, είναι χρέος μας να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για τη διασφάλιση της συμμετοχής αυτών των ανθρώπων στην πολιτική ζωή και το δημόσιο γίγνεσθαι της χώρας μας, ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την Ελλάδα”.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.