Από την πρώτη ημέρα του τραγικού συμβάντος στο Κράιστσερτς, με τα δεκάδες θύματα, βρέθηκε κοντά στους πιστούς ο μητροπολίτης Νές Ζηλανδίας, Μύρων, όπως δήλώσε στον ΣΚΑΪ,

“Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το συμβάν πήρα την πρώτη πτήση και έφτασα εδώ. Έγιναν τρισάγια και προσευχές σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες για την ανάπαυση των ψυχών όλων των δολοφονηθέντων στο Κράιστσερτσς. Η κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας δίνει μαθήματα συνύπαρξης και δεν καλλιεργεί καμία αντιπαλότητα μεταξύ των αλλόθρησκων. Το Κράιστσερτς είναι μία κοινότητα 400.000 ανθρώπων με 109 διαφορετικές εθνικότητες. Συνυπάρχουν αρμονικά γιατί υπάρχει σεβασμός και ανοχή στη διαφορετικότητα” τόνισε.

“Είναι πολύ συγκινητική η αγάπη και η συμπαράσταση των κατοίκων της περιοχής προς τους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού.Τα ανθοπωλεία έχουν ξεπουλήσει και πλέον τα λουλούδια που αφήνουν οι άνθρωποι στο σημείο της επίθεσης προέρχονται από τους κήπους των ανθρώπων. Βρίσκονται όλοι από την ίδια πλευρά του ποταμού” πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.