Πούτιν: Έστειλε κομάντος στη Βενεζουέλα – Ποια είναι η ομάδα “Βάγκνερ”!

Δύο μεγάλα ρωσικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Βάργκας της Βενεζουέλας. Τις πληροφορίες μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για αποστολή με… εντολή Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενδεχομένως να πρόκειται για μέλη της “Βάγκνερ”, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία. Οι κοινές ασκήσεις Ρωσίας – Βενεζουέλας και οι ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα του Μαδούρο.

Οι απεσταλμένοι του Πούτιν αφίχθησαν την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τον Χουάν Γκουαϊδό ότι δήθεν σχεδίαζε την δολοφονία του.

Μέσα στα δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov, επιβαίνουν περίπου 100 στρατιώτες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, ένας ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, απογειώθηκαν από ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία κι έφτασαν στο Καράκας την Παρασκευή, (22.3.2019).

Επίσης ένας άλλος ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι, ένα το αεροσκάφος απογειώθηκε ήδη από το Καράκας σήμερα, Κυριακή.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Ενδεχομένως να πρόκειται για μέλη της “Βάγκνερ”, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές τις οποίες το Κρεμλίνο θέλει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

πηγή:newsit.gr