Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος στο Νιου Χάμσάϊρ η 25η Μαρτίου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Σε μία ακόμη Πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, το Νιου Χάμσαϊρ, όπου για πολλές δεκαετίες πολιτεύονταν ως βουλευτής, ως Πρόεδρος της Βουλής και ως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης κ.  Κρις Σπύρου (με τις συντονισμένες ενέργειες του οποίου) ανακηρύχθηκε η 25η Μαρτίου ως  Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος.

Την σχετική Διακήρυξη υπογράφει ο Κυβερνήτης της Πολιτείας New Hampshire, mr. Christopher Sununu, ορίζοντας εφεξής, να εορτάζεται επισήμως στο ΝΗ  η 25η Μαρτίου 1821, ωs Ημέρα Ελληνικής Εθνικής Ανεξαρτησίας.

«Ο ελληνικός λαός επέλεξε την πρόκληση της ελευθερίας, όπου στους αιώνες που ακολούθησαν διατήρησε την ελευθερία Του».

“Η σύγχρονες Κοινωνίες είναι ευγνώμονες για τη συνεισφορά της Ελλάδος στον παγκόσμιο Πολιτισμό, μέσα από τις ιδές και τις αξίες των Φιλοσόφων της, των επιστημόνων της και της πολιτικών σκέψεων”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Διακήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πανηγύρισε στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, στις  18 Μαρτίου, την θεσμοθετημένη και στην Ουάσιγκτον,  Ημέρα της  Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ενώ Εκδηλώσεις με τελετές  έπαρσης της ελληνικής σημαίας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε πολλά τοπικά δημαρχεία της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης, της Φλώριδας, της Βοστώνης, του Σικάγο κ.α. καθώς και μεγάλες παρελάσεις, με εμβληματική εκείνη της Νέας Υόρκης στην 5η Λεωφόρο.

Η Διακήρυξη