Ο Επίσκοπος Δέρβης Ιεζεκιήλ χρέη Πατριαρχικού Επιτρόπου στην Αυστραλία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, το Φανάρι ανακοίνωσε ότι προσωρινά τα χρέη του Πατριαρχικού Επιτρόπου αναλαμβάνει ο Επίσκοπος Δέρβης Θεοφιλέστατος κ.κ. Ιεζεκιήλ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δημοσιοποίησε τη θλιβερή είδηση κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Αίθουσα του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου.

«Σήμερα την ώρα λειτουργίας πληροφορηθήκαμε την κοίμηση εν Κυρίω του μακαριστού πλέον Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού» είπε ο Πατριάρχης, προσθέτοντας ότι ο «άγιος Αυστραλίας ήταν ένας πάρα πολύ μορφωμένος ιεράρχης του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, απόφοιτος της Χάλκης με πολλά χρόνια Ανωτέρων Σπουδών στην Γερμανία, γλωσσομαθής, συγγραφέας πολλών βιβλίων και πάνω από 40 χρόνια ήταν στην Αυστραλία ως Αρχιεπίσκοπος».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ολοκλήρωσε την ανακοίνωση της κοιμήσεως του Αρχιεπισκόπου με τα εξής λόγια: «Εμείς ευχόμεθα για την ανάπαυση της ψυχής του αδελφού Στυλιανού, ο οποίος πέραν των άλλων προσόντων του και της λοιπής Θεολογικής μορφώσεώς του είχε και το λογοτεχνικό τάλαντον. Ήταν σπουδαίος ποιητής, έχουν εκδοθεί πολλές ποιητικές συλλογές του. Ήταν ένας άξιος ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του όλοι από το υπερπέραν πλέον».