Μελβούρνη.– Η κλιματική αλλαγή και ο συντονισμός των δράσεων των ομογενειακών εμπορικών επιμελητηρίων κυριάρχησαν στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Νόστος ΙΙΙ» στη Μελβούρνη. Μάλιστα, για πρώτη φορά ομογενειακά εμπορικά επιμελητήρια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου που εδρεύουν στο εξωτερικό και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Αυστραλία, θα μπουν κάτω από την ομπρέλα ενός συντονιστικού οργάνου, ώστε να μπορούν πιο παραγωγικά οι ομογενείς επιχειρηματίες να εργάζονται για το συμφέρον της οικονομίας και των κρατών που ζουν αλλά και των μητέρων-πατρίδων, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. «Ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική η ανοιχτή συζήτηση που έγινε μεταξύ σημαντικών επιχειρηματικών προσωπικοτήτων της Μελβούρνης, αλλά και της Αυστραλίας γενικότερα, με τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων των ομογενειακών εμπορικών επιμελητηρίων τους. ‘Αρχισε η πρώτη ουσιαστική καταγραφή για το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα από και προς την Αυστραλία, από και προς τις μητέρες -πατρίδες, με βασικό πυλώνα την εμπλοκή των Ομογενειακών επιχειρήσεών μας» ανέφερε ειδικότερα ο κ. Κουίκ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των διήμερων εργασιών του «Νόστος ΙΙΙ». Επισήμανε επίσης, πως ήδη τα επιμελητήρια Ελλάδας και Κύπρου στην Αυστραλία έχουν ξεκινήσει την κοινή τους συνεργασία και ανακοίνωσε πως συμφωνήθηκε σε αυτήν τη «συμμαχία» να ενταχθεί και το Αραβο-Αυστραλιανό Επιμελητήριο που εδρεύει στη Μελβούρνη, ένα επιμελητήριο που εκπροσωπεί την Αίγυπτο και πάνω από 30 χώρες σχεδόν του Αραβικού κόσμου.

 

Παράλληλα, οι νέοι της Διασποράς Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου στη συνάντηση που είχαν στη Μελβούρνη, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Νόστος ΙΙΙ», διατύπωσαν την έντονη ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κουίκ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των νέων της ομογένειας στην Αυστραλία και σημείωσε: Η εργασία που έκαναν στη διάσκεψή τους, στο στρογγυλό τραπέζι, κατέδειξε ότι οι νέοι βεβαίως και ενδιαφέρονται για τις ρίζες τους, για την πολιτιστική κληρονομιά των πατρίδων των γονέων και των παππούδων τους, αλλά πάνω απ’ όλα δείχνουν ένα τεράστιο ενδιαφέρον – και λογικό είναι – για τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Και ένα από αυτά, παγκόσμιο αιτούμενο για λύσεις, είναι η κλιματική αλλαγή». Ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό πως οι νέοι της ομογένειας θα διατυπώσουν τα ευρήματά τους και τις προτάσεις τους σε μια έκθεση, την οποία ο ίδιος, ο Κύπριος επίτροπος προεδρίας Φώτης Φωτίου και η Αιγύπτια υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ θα επιδώσουν στους Προέδρους και στις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.