Δισεκατομμυριούχοι οι πλουσιότεροι Έλληνες της Αυστραλίας

Ο δεύτερος πιο πλούσιος Έλληνας της Αυστραλίας είναι ο Κώστας Μακρής και η οικογένειά του (από την Αδελαϊδα) με μια προσωπική περιουσία 1.26 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οικογένεια Μακρή ελέγχει πολλά εμπορικά κέντρα και άλλα ακίνητα.

Σε συνέντευξή του που είχε παραχωρήσει στην Panhellenic Post, τον Μάρτιο του 2018, ο κ. Κώστας Μακρής, είχε πει με αφοπλιστική αθωότητα, στον γράφοντα, για το επίτευγμά του:

«Είναι φορές που ξυπνάω από τον ύπνο και τσιμπιέμαι να δω αν είναι αληθινά όλα αυτά που έφτιαξα», μας λέει, καθισμένοι, ανάμεσα σε φίλους, στο λόμπι του κοσμοπολίτικου ξενοδοχείου, στο Καβούρι, με φόντο τη Θάλασσα του Σαρωνικού.

Απλός, ανοιχτόκαρδος, ειλικρινής. Δεν προσπαθεί να κρύψει τίποτε από αυτά. Πάνω απ΄ όλα, ένθερμος πατριώτης. Ούτε αυτό το κρύβει:  «Είναι λυπηρό στην κατάσταση που βρίσκεται η αγαπημένη μου πατρίδα.  Διότι θα έπρεπε το ελληνικό Κράτος αυτή τη στιγμή να είναι το πλουσιότερο Κράτος  της Ευρώπης. Και αυτό δεν το λέω εγώ.  Το λένε άνθρωποι που είναι γερά μυαλά».

Ο Κώστας Μακρής με τον εκδότη της Panhellenic Post Χρήστο Μαλασπίνα (αριστερά)

Στο δημοσίευμα του “Νέου Κόσμου” τώρα.

Σύμφωνα με τον κατάλογο της εφημερίδας The Australian Financial Review όπου καταγράφει τους 200 πλουσιότερους κατοίκους της Αυστραλίας στην πρώτη θέση με προσωπική περιουσία 12.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η οικογένεια του Anthony Pratt.

Από ομογενειακής άποψης στην 1η θέση (και στην 55η της γενικής κατάταξης) βρίσκεται ο Νικ Πολίτης με μια περιουσία $1.35 δισεκατομμυρίων.
Ο Νικ Πολίτης μπαίνει για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων της Αυστραλίας με κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες την πώληση αυτοκινήτων και τα ακίνητα.

Ακολουθεί ο Κώστας Μακρής και η οικογένειά του (από την Αδελαϊδα) με μια προσωπική περιουσία 1.26 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η οικογένεια Μακρή ελέγχει πολλά εμπορικά κέντρα και άλλα ακίνητα.

 

Ο Σπύρος Αλυσανδράτος

Στην 3η θέση βρίσκεται ο Μελβουρνιώτης Σπύρος Αλυσανδράτος με 869 εκατομμύρια δολάρια. Γεννημένος στην Κεφαλονιά ο Σπύρος Αλυσανδράτος έχει ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία του κόσμου σήμερα.

Στα ακίνητα έχει επενδύσει και ο Θίο Καρύδης (4ος) με προσωπική περιουσία 737 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην 5η θέση των πλουσιοτέρων Ελλήνων της Αυστραλίας βρίσκεται η οικογένεια του Χάρη Σταμούλη με 660 εκατομμύρια δολάρια. Και ο Χ. Σταμούλης (με έδρα τη Μελβούρνη) δραστηριοποιείται κυρίως με ακίνητα. Το σπίτι το στο Toorak λέγεται ότι αξίζει 70 εκατομμύρια δολάρια.

Στην 6η θέση με 654 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται ο Κέρι Χαρμάνι με επενδύσεις σε ορυχεία.

THE AUSTRALIAN

Για πρώτη φορά κατάλογο με τους 250 πλουσιότερους Αυστραλούς δημοσίευσε και η εφημερίδα The Australian.
Και στον κατάλογο αυτό πλουσιότερος Αυστραλός εμφανίζεται ο Anthony Pratt με 13.14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από ομογενειακής άποψης πλουσιότεροι Έλληνες εμφανίζονται οι ακόλουθοι:
*Νικ Πολίτης ($1.52 billion).
*Θιο Καρύδης ($1.15 billion).
*Κώστας Μακρής ( $1.03 billion).
*Σπύρος Αλυσανδράτος ($ 1.02 billion).
*Χάρης Σταμούλης ($769 εκατομμύρια)
*Κέρυ Χαρμάνης ($609 εκατομμύρια).
*Καίλα Ίτσινες ( $487 εκατομμύρια)
*Νικ Γεωργαλής ($356 εκατομμύρια)