Εκλογικό «θρίλερ» στην Κωνσταντινούπολη – Τι δήλωσε τα ξημερώματα ο Ερντογάν

Μετά την Άγκυρα και τη Σμύρνη, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως χάνει και τον δήμο Κωνσταντινούπολης με το «Anadolu» να έχει «παγώσει» τα αποτελέσματα.

Το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, το σοσιαλδημοκρατικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κέρδισαν με μικρή διαφορά στην Κωνσταντινούπολη στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του CHP, δήλωσε ότι επικράτησε με 28.000 ψήφους, μιλώντας σε υποστηρικτές του και επικαλούμενος δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το κόμμα του. Λεπτά αργότερα, ο ηγέτης της τοπικής οργάνωσης του AKP στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι ο υποψήφιος της συμπολίτευσης, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, κέρδισε με περίπου 4.000 ψήφους.

Πάντως ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του αργά τη νύχτα, παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν ο εκλεκτός του κόμματος του να έχει χάσει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Έχασε την Άγκυρα ο Ερντογάν

Με καταμετρημένο το 85% των ψήφων την εκλογική μάχη κέρδισε στην Άγκυρα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς με 50,3 έναντι 47,45 του Μεχμέτ Οζχασεκί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μαζί με την Άγκυρα, ο Ερντογάν έχασε τη Σμύρνη, τα Άδανα και άλλες μεγάλες πόλεις.