Στο πλευρό της Ομογένειας ΗΠΑ ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Αθήνα.- Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ήταν μεταξύ των λίγων προσκεκλημένων από την Ελλάδα, στην εκδήλωση στο Λευκό Οίκο που παραθέτει ετησίως, η Αμερικανική Προεδρία, για να τιμήσει την Ελληνική Εθνική Επέτειο. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους της Αμερικανικής πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας, καθώς και της Ελληνικής Ομογένειας, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Στο επίκεντρο των συναντήσεων, ήταν οι δράσεις και πρωτοβουλίες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών καθώς και η ενθάρρυνση επενδύσεων και συνεργασιών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Δρ. Αποστολόπουλος παρουσίασε την προσφορά-πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών “Υγεία στην Πατρίδα” στους φορείς και τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, ως αναγνώριση της διαχρονικής συνεισφοράς της ομογένειας στον Ελληνισμό. Η κάρτα προσφέρει μια σειρά από δωρεάν και εκπτωτικά προνόμια, σε όλο το εύρος των κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει ο Όμιλος Ιατρικού στα νοσοκομεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε, όταν οι ομογενείς επισκέπτονται την πατρίδα, να αισθάνονται ασφαλείς. Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού -όπως εξήγησε ο Δρ. Αποστολόπουλος- τις πρώτες δύο κάρτες του προγράμματος παρέδωσε ιδιοχείρως στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Μακαριότατο Δημήτριο και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κούτρα. Τη χειρονομία αυτή εξήραν δημοσίως, τόσο η θρησκευτική όσο και η πολιτειακή ηγεσία, που ευχαρίστησαν θερμά τον Όμιλο Ιατρικού και τον Δρ. Αποστολόπουλο.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος, τόσο με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, όσο και αυτή του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), πραγματοποίησε τις επαφές και συναντήσεις, με στόχο, αφενός την ενημέρωση για την πρωτοβουλία “Υγεία στην Πατρίδα” και γενικότερα τις δράσεις του Ομίλου στο χώρο της Υγείας και αφετέρου, για τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στην Ελλάδα και την προοπτική για ένα συνολικό επαναπροσδιορισμό της σχέσης με την Ελληνική ομογένεια, σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με, τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκη, τον εντεταλμένο διευθυντή του Ελληνο-Αμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC), Έντυ Ζεμενίδη, τον Ελληνο-Αμερικανό επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη, την πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης και πρόεδρο της “Atlantic Bank”, Νάνσυ Παπαϊωάννου, τον εκδότη του “Εθνικού Κήρυκα”, Αντώνη Διαμαντάρη, τον αντιπρόεδρο του Travel Leaders Group, Peter Vlita και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, Joseph Gogos.

Ο Δρ. Αποστολόπουλος κατέθεσε ένα θετικό μήνυμα οριστικής αλλαγής σελίδας, επισημαίνοντας πως η υγιής επιχειρηματικότητα και οι παραγωγικές δυνάμεις έρχονται να θωρακίσουν την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και να αναλάβουν πρόσθετες δράσεις και πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Πρόσθεσε δε, πως ένας σημαντικός αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων έβαλε πλάτη στα χρόνια της κρίσης, επενδύοντας στο μέλλον, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που εδραίωσε το προβάδισμά του μέσα στην κρίση, με αποφασιστικές και συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, εξοπλισμό, έρευνα και κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για το μήνυμά του προς τον ομογενειακό πληθυσμό των ΗΠΑ, ο Δρ. Αποστολόπουλος υπογράμμισε: “Από σήμερα, ο Όμιλος Ιατρικού θα είναι δυναμικά στο πλευρό σας, αν και όποτε το χρειαστείτε, προσφέροντάς σας προνομιακή πρόσβαση στις κορυφαίες υπηρεσίες του Ομίλου στην πατρίδα, διασφαλίζοντάς σας ανέμελες διακοπές, όποτε επισκέπτεστε την Ελλάδα με την ειδική κάρτα προνομίων που θέτουμε στη διάθεσή σας. Η χώρα αλλάζει σελίδα, ετοιμάζεται για το άλμα μπροστά και θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην εδραίωση μίας νέας εποχής στις σχέσεις της χώρας με την Ελληνική ομογένεια στην Αμερική”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ