Θεοχαρόπουλος: ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΔΗΜ.ΑΡ. αποφασίσαμε να συμπορευτούμε

“ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας.” Δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο περιθώριο της συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έπειτα της απόφασης που έλαβε νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας. Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας.
Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα. Εξέφρασε ο Κος Θεοχαρόπουλος.

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί διαγραφές από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ προκείμενου να επιτευχθεί πλειοψηφία για τη λήψη απόφασης συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που “θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας”.

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, θα συνοδεύσαν τον κ. Θεοχαρόπουλο οι: Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννης Αργυρός, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος.

“Σήμερα ξεκινά η συμπόρευση για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία”, υπογραμμίζει την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, έπειτα και των  συναντήσεων που είχε νωρίτερα με τον Στέφανο Τζουμάκα, καθώς επίσης και με τους Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Κώστα Παϊπουτλίδη και Θάνο Μωραΐτη.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες φωτογραφίες των δύο συναντήσεων.

Πηγή: skai.gr