Κρήτη: Απεγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά 11 πολίτες – Κινδυνεύει η γέφυρα του Μύρτου

Οι ισχυρές καταιγίδες που άρχισαν να εκδηλώνονται αργά το βράδυ της Παρασκευής έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης είχε στηθεί από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ, μετά τον εγκλωβισμό ατόμων στα σπίτια τους. Την ίδια ώρα σε κίνδυνο βρίσκεται και η γέφυρα του Μύρτου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό 11 συνολικά ατόμων που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Οι πολίτες ζήτησαν βοήθεια από την περιοχή Πιλαλήματα στο Μακρύ Γιαλό στο Λασίθι της Κρήτης και μεταφέρθηκαν  με τη συνδρομή των πυροσβεστών σε ασφαλές σημείο

Οι πολίτες μόλις είδαν τον κίνδυνο, ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους,  όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή», δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκης.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, πέρα από τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων και όγκου χωμάτων, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε θερμοκήπια στο Στόμιο.

Σοβαροί φόβοι εκφράζονται για τη γέφυρα του Μύρτου, με τους κατοίκους της περιοχής να προβληματίζονται έντονα, καθώς το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η καταστροφή της γέφυρας του Κερίτη, φαντάζει ορατός.

Συνεργεία της δημοτικής αρχής εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ οι παραγωγοί και οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων κάνουν λόγο για ολοσχερή καταστροφή.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με την ΕΜΥ να προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο στην κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.