Αυγενάκης στον «Ε.Κ.»: Η ελληνική oμογένεια είναι ο πολύτιμος εθνικός μας πλούτος

«Οι Ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι η πρώτη ευκαιρία να μιλήσουν οι Ελληνες, ύστερα από 4 χρόνια. Ετσι ή αλλιώς, η Κυριακή της 26ης Μαΐου θα είναι ένα μεγάλο δημοψήφισμα»

«Για εμάς η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί βασικό σημείο πολιτικής συνέπειας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, και προσθέτει: «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πιστή στις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας, άμεσα εφικτή και υλοποιήσιμη».

«Πιστεύουμε στην ελληνική ομογένεια. Είναι ο πολύτιμος εθνικός μας πλούτος, που χαρακτηρίζεται από αγάπη για την Πατρίδα, μαχητικότητα, επιτυχίες, δημιουργικότητα, ικανότητες και αστείρευτες δυνατότητες. Η αξιοποίηση της δύναμης της, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα ανταγωνιστική, δίκαιη κι αξιοκρατική που παρέχει ίσες ευκαιρίες και κοινωνική ευημερία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες», συνεχίζει ο βουλευτης της ΝΔ.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε ακόμη για τον Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης, την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης και τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Ειδικότερα για την ψήφο των Αποδήμων, ο κ. Αυγενάκης είπε:

“Για εμάς η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί βασικό σημείο πολιτικής συνέπειας. Ηδη από τον Απρίλιο του 2016 έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου η οποία επιλύει αυτή την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πιστή στις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας, άμεσα εφικτή και υλοποιήσιμη.

Πιστεύουμε στην ελληνική Ομογένεια. Είναι ο πολύτιμος εθνικός μας πλούτος, που χαρακτηρίζεται από αγάπη για την Πατρίδα, μαχητικότητα, επιτυχίες, δημιουργικότητα, ικανότητες και αστείρευτες δυνατότητες. Η αξιοποίηση της δύναμής της, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα ανταγωνιστική, δίκαιη κι αξιοκρατική που παρέχει ίσες ευκαιρίες και κοινωνική ευημερία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες”.

Πηγή:ekirikas.com