Πλήθος κόσμου κόσμου στην “Ελληνική Ημέρα” στο Preston Market

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση του κόσμου στην “Ελληνική Ημέρα” που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο Preston Market.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι που διήρκησε η εκδήλωση, σημειώθηκε κοσμοσυρροή πέραν του συνηθισμένου στην αγορά των βορείων προαστίων από τακτικούς πελάτες και επισκέπτες, ομογενείς και μη, που συμμετείχαν στη γιορτή αφιερωμένη στην ελληνική πολιτισμική παράδοση.

Πρωταγωνίστρια της ημέρας δεν ήταν άλλη φυσικά από την ελληνική κουζίνα, με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές στα επιμέρους μαγαζιά και περίπτερα.

Οι πιο… τολμηροί δε, τέσταραν τις μαγειρικές τους ικανότητες λαμβάνοντας μέρος στα μαθήματα-εξπρές της Gourmet Kids που παρουσίαζαν βήμα προς βήμα την παρασκευή μιας επιτυχημένης ελληνικής σαλάτας.

Ευπρόσδεκτη ήταν όλη η οικογένεια με τα παιδιά να έχουν στη διάθεσή τους πλήθος δραστηριοτήτων για τη δημιουργική τους απασχόληση, όπως εργαστήρι χειροτεχνίας για στεφάνι από δάφνη, φωτογραφικό θάλαμο για αναμνηστικά στιγμιότυπα και αστείες γκριμάτσες και μικρή φάρμα ζώων. Από την ημέρα δεν έλειπαν και οι “επίτιμοι καλεσμένοι”: ξυλοπόδαροι με φορεσιές ελληνικών θεοτήτων, Σπαρτιάτες πολεμιστές και χάριν των ημερών το… πασχαλινό λαγουδάκι με τους μικρούς μας φίλους να τρέχουν για να φωτογραφηθούν στο πλευρό τους.

Στην ολοήμερη εκδήλωση, που διοργανώθηκε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα είχε βέβαια κάτι για όλα τα γούστα, με άφθονη μουσική και χορό και ξεχωριστά δρώμενα.

Από την παρουσίαση του μουσικού σχήματος του Κολλεγίου Αγίου Ιωάννη, τις χορευτικές επιδείξεις της σχολής Μανασής και του πολιτιστικού συλλόγου “Ο Περικλής” μέχρι την εμφάνιση μαθητών της σχολής παραστατικών τεχνών K Studios και των Kaliroy & Band, η παρουσία της νεολαίας μας ήταν αισθητή και χωρίς αμφιβολία κέρδισε τις εντυπώσεις.

Εξίσου όμως καταχειροκροτήθηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα Ακρίτες του Πόντου, Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας και οι μαθητές προχωρημένων τμημάτων της σχολής Μανασής που ανέβηκαν στη “σκηνή” του Preston Market μετά το μεσημέρι, όπως επίσης και οι μουσικοί της μπάντας Acoustiki που σήμαναν τη λήξη της ημέρας διασκέδασης.

Στο μικρής διάρκειας βίντεο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το Big Fat Greek Day για να θυμηθούν όσοι ήταν εκεί και να πάρουν μια γεύση όσοι δεν τα κατάφεραν ώστε να τους ανοίξει η… όρεξη για την επόμενη αισίως διοργάνωση!