Βαγγέλης Μαρινάκης: Μήνυμα από τον Πειραιά να μπει τέλος στην παρωδία που βιώνουμε

Αθήνα.– Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του εκ νέου μέσα σε βροχή χειροκροτημάτων από πλήθος κόσμου.

«Εχω μόνο να προσφέρω, δεν έχω να πάρω τίποτε» είπε στην ομιλία του, τονίζοντας πως την επόμενη ημέρα όλοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την επόμενη ημέρα της πόλης και σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος. Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη πριν από πέντε χρόνια μια παρέα από διαφορετικές αφετηρίες ξεκίνησε το εγχείρημα αλλαγής της εικόνας του Πειραιά, δεσμευόμενη για υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και κοινωνικής δράσης. «Σήμερα», όπως είπε, «περπατώ και κοιτάω τον κάθε πολίτη στα μάτια, το συμβόλαιο καρδίας το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω, και το βλέπουν κι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται».

Κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «κάναμε πολλά» εξαπολύοντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από τον Πειραιά.

Όπως είπε «παρακάμψαμε δυσκολίες και εμπόδια. Δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κεντρικού κράτους» δίνοντας το έναυσμα για μια ακόμη καλύτερη και ανοδική πορεία στον Πειραιά. «Θα γίνουν πολλά περισσότερα» είπε.

Μιλώντας για τη στήριξη του κόσμου ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν και θα είναι η παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε όλοι μαζί. Στον τόπο έχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτα», εκφράζοντας την αγάπη του για τον Πειραιά.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «την πιο ανακόλουθη όλων των εποχών», στηριζόμενος σε μια σειρά επιχειρημάτων, τονίζοντας πως «ο Πειραιάς θα στείλει το μήνυμα για να μπει τέλος στη διαρκή παρωδία που παρακολουθούμε».

«Είπαν ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο. Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων. Κάθε μέρα τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Θα υπερασπιζόντουσαν τα δικαιώματα των πολιτών – Είδαμε να ρίχνουν χημικά σε παιδάκια και οικογένειες που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας. Θα έφερναν διαφάνεια στο δημόσιο βίο, αλλά ξεπούλησαν την περιουσία μας για τα υπόλοιπα 100 χρόνια. Με τη βοήθεια κρατικών λειτουργών καταργούν κάθε έννοια συνταγματικότητας και διάκρισης εξουσιών. Ο Πειραιάς με τη βαριά του ιστορία να στείλει ηχηρό μήνυμα να μπει τέλος στην παρωδία που βιώνουμε. Κανείς σκεπτόμενος πολίτης να μην είναι παρατηρητής» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως «αποτελούμε εγγυητές για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στην καρδιά των πολιτών», τους οποίους κάλεσε «να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και μια δυνατή γροθιά».

«Ας αγκαλιάσουμε τους πάντες, ακόμη και τους αντιπάλους μας» είπε ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως «στον Πειραιά που θέλουμε δεν περισσεύει κανείς».

Αναφερόμενος στη στοχοποίηση που γίνεται εναντίον του υπογράμμισε χρησιμοποιώντας μια ρήση του Καζαντζάκη: Πραγματικά, δεν  περίμενα ποτέ ότι η διάθεσή μου να προσφέρω στον τόπο και την πατρίδα μου χωρίς να περιμένω τίποτα και από κανέναν, θα αποτελούσε αφορμή για να γνωρίσω τον φθόνο ενός ακραία κυνικού συστήματος εξουσίας, το οποίο επιστρατεύει θεσμικά παράκεντρα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να καταστήσει εργαλείο λάσπης την ίδια την δικαστική εξουσία, για να σπιλώσει όσους δεν υποκύπτουν στις διαταγές του. Το ξέρετε όλοι πολύ καλά ότι δεν λυγίζω.

Όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης, η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει. Ιδιαίτερα όταν δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όπως εγώ που ουδεμία σχέση είχα ή θα μπορούσα να έχω με  στημένες κατηγορίες. Έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος δικαιώνομαι πανηγυρικά.  Ωστόσο, να είστε βέβαιοι πως δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτό το πανέμορφο ταξίδι μας και θα το έκανα ξανά και ξανά. Εξάλλου το αυθόρμητο  χαμόγελο και η μεγάλη αγάπη των αμέτρητων φίλων και των ανθρώπων που μεγαλώσαμε μαζί είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή και η δύναμη να ξεπερνώ κάθε εμπόδιο».