Ψήφος, ΣΑΕ και περιουσίες Βορειοηπειρωτών μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ

Αθήνα.- Ολιγοήμερο ταξίδι αστραπής στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου. Ψήφος Αποδήμων, ΣΑΕ και το κρίσιμο ζήτημα των περιουσιών των βορειοηπειρωτών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Αθήνα.

Δεξιά, ο Πρόεδρος του παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρυσόστος Δήμου και ο εκδότης-διευθυντής της ΡΗΡ κ. Χρ. Μαλασπίνας.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΣΗΕ για την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου, κατά την διάρκεια της διαμονής του στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία συναντήσεων μεταξύ άλλων από το χώρο των Νεοφυών Επιχειρήσεων (MIT), με το Ελληνό-Αμερικάνικο Επιμελητήριο, τον ομογενή Γερουσιαστή από το Rhode Island Λεωνίδα Ραπτάκη, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Δήμου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπεύθυνο Τύπου κ.  Καλυβιώτη, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Πουλάκη, όπου συζητήθηκε το θέμα της Ψήφου των Αποδήμων, πάγιο αίτημα του ΠΣΗΕ. Ο κ. Πουλάκης ενημέρωσε ότι η αρμόδια επιτροπή τελείωσε την εργασία της και κατατίθεται την Μεγάλη Δευτέρα στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικό πόρισμα, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους απόδημους του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών οι εκπρόσωποι του ΠΣΗΕ είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ. Τα δύο θέματα τα οποία τέθηκαν από τον κ. Δήμου είχαν να κάνουν με τα περιουσιακά των Βόρειο-Ηπειρωτών και την μετεξέλιξη του ΣΑΕ.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε για πρόσφατη δημοσίευση νέας Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας, με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή προηγούμενης Απόφασης περί χαρακτηρισμού παραθαλάσσιων περιοχών γύρω από την Χειμάρρα ως κρατικών, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εγγραφή των ιδιωτικών περιουσιών.
Όσον αφορά το ΣΑΕ ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουίκ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως τέλος Μαϊου με κύρια χαρακτηριστικά την αυτόοργάνωση και αυτοχρηματοδότηση. Επίσης τόνισε την ανάγκη της καταγραφής φυσικών προσώπων και την προώθηση του Φιλελληνισμού. Προς αυτό ενημέρωσε και για την από κοινού καμπάνια «φέρε μαζί έναν φίλο Γείτονα» των Υπουργείου Εξωτερικών και Τουρισμού.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.