Τα ακριβότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα

Εκτιμάται ότι πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαθέτουν κινητές συσκευές, περισσότερες από τις μισές να είναι smartphones. Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η οικονομική προσιτότητα του κινητού διαδικτύου είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που καθορίζουν αν κάποιος μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο ή όχι. Ενώ, όμως όλη η Ευρώπη παρέχει προσιτές τιμές για τους πελάτες που χρησιμοποιούν κατά κόρον δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, η Ελλάδα στέφεται πρωταθλήτρια με τα ακριβότερα πακέτα δεδομένων, σύμφωνα με έρευνα της howmuch.

 Συγκεκριμένα, αν και οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις στο κόστος για 1GB ίντερνετ, η Ελλάδα πληρώνει πολύ περισσότερα από όλους, αγγίζοντας το ποσό των 29,18€ (32,71$). Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ελβετία – μια χώρα όπου οι μισθοί είναι υψηλοί – με 18.04 € και στην τρίτη η Πορτογαλία με 12,47€. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Από την άλλη, στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ουκρανία, πληρώνοντας μόλις 45 cents το Gifabyte. O μέσος όρος της Ευρώπης κυμαίνεται στα 5-6 ευρώ μηνιαίως.

Η Ινδία είναι η φθηνότερη παγκοσμίως (0,23 ευρώ), ενώ η Ζιμπάμπουε έχει τα πιο ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας με το κόστος να ανέρχεται στα 66,39 ευρώ ανά GB.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες χώρες  όπου είτε δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε υπάρχει μόνο υποδομή 2G, η οποία παρέχει στους χρήστες μόνο κλήσεις ή / και SMS κείμενα ή τα δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα. Αυτές οι χώρες είναι οι Νήσοι Κόκος (Νήσος των Χριστουγέννων), Ερυθραία, Βόρεια Κορέα, Νήσοι Μάρσαλ, Σαιντ Πιέρ και Μικελόν, Νότιο Σουδάν, Τουβαλού, Βατικανό, Βενεζουέλα.

Print Friendly, PDF & Email