Ο Γιάννης Τσιρώνης αποσύρει την υποψηφιότητά του για την Αθήνα -Μετά από πίεση του ΣΥΡΙΖΑ

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος αναμένεται να συνταχθεί με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο.

Ο ίδιος ο κ. Τσιρώνης αποφεύγει να κάνει δηλώσεις, αλλά την απόφασή του αναμένεται να την ανακοινώσει αύριο Πέμπτη κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νάσο Ηλιόπουλο, στα γραφεία της Ανοιχτής Πόλης.

Η υποψηφιότητα Τσιρώνη είχε προκαλέσει έντονη δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής. Υπήρχαν μάλιστα εισηγήσεις να «κοπεί» από τα ψηφοδέλτια.

Ακολούθησαν πολλές συζητήσεις με την Κουμουνδούρου έκτοτε. Η τελική πίεση του κυβερνώντος κόμματος προς τον κ. Τσιρώνη να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ήρθε μετά την «παγωμάρα» που έπεσε στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων που έδειχναν ότι ο επίσημος υποψήφιός του για τον δήμο Αθηναίων έρχονταν τρίτος, πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε πάρει το χρίσμα από τους Οικολόγους Πράσινους και είναι επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΟΙΚΟΑΘΗΝΑ-Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/o-giannis-tsironis-aposyrei-ypopsifiotita-gia-athina