Η μάχη Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή, σε αριθμούς

Οι δυο, άνοιξαν την βεντάλια των επιχειρημάτων τους, αναφέροντας σειρά ζητημάτων, πολιτικών, ηθικών αλλά και προσωπικών.

Τις δύο ώρες συνεχούς πολιτικής και προσωπικής αντιπαράθεσης άγγιξαν κατά τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στη κυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δυο, άνοιξαν την βεντάλια των επιχειρημάτων τους, αναφέροντας σειρά ζητημάτων, πολιτικών, ηθικών αλλά και προσωπικών.

Ο κ. Τσίπρας που έλαβε πρώτος το λόγο, μίλησε περίπου 51 λεπτά, και χειροκροτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (στην πρωτολογία του) 21 συνολικά φορές.  Είναι χαρακτηριστικό πως από αυτές, 11 αφορούσαν στα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβρη η κυβέρνηση αλλά και σε όλα εξήγγειλε ο ίδιος το απόγευμα της Τρίτης στο Ζάππειο. Ακόμα, χειροκροτήθηκε 5 φορές με αφορμή επιθέσεις που εξαπέλυσε στη ΝΔ, αναφορικά με το προεκλογικό της πρόγραμμα αλλά και τις σχέσεις της με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ κ Βέμπερ τον οποίο και χαρακτήρισε ανθέλληνα.

Επίσης, τέσσερις φορές προκάλεσε τα επιφωνήματα των βουλευτών του όταν αναφέρθηκε στην υπόθεση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και σε όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για τα άτομα με αναπηρία.

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε περισσότερο (61 λεπτά) και χειροκροτήθηκε περισσότερο από τους βουλευτές του (35 φορές). Η πλειοψηφία αυτών, προήλθε από αναφορές σε ηθικά ζητήματα που έχουν να κάνουμε τη διαχείριση της πολιτικής. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ΝΔ κέντρισε τους βουλευτές του, συνολικά 18 φορές, όταν μίλησε για τις αποτυχίες της κυβέρνησης, το ήθος της Αριστεράς, την υπόθεση Πολάκη – Κυμπουρόπουλου αλλά και την παρουσία του πρωθυπουργού στο κότερο της κ. Παναγοπούλου και την σχέση της κυβέρνησης με την Βενεζουέλα.

«Μιμείστε τη φωνή του Αντρέα Παπανδρέου αλλά το να το κάνετε σκονάκι πάει πολύ», ήταν μια χαρακτηριστική του φράση, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Εμείς δεν έχουμε τον Κουρουμπλή στα ψηφοδέλτιά μας». Ακόμα, χειροκροτήθηκε 8 φορές όταν αναφέρθηκε σε προγραμματικές θέσεις της ΝΔ, όπως αυτές της επιδότησης σε νέα ζευγάρια για κάθε παιδί που αποκτούν, την πρόσληψη καταρτισμένου προσωπικού στο δημόσιο, την ίδρυση σχολείων σε κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πηγή:newpost.gr