«Βούλωσέ το, χουντικέ, και άκου» -Ο Κοτζιάς επιτέθηκε σε πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Άγριος καβγάς ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και ομογενείς, εκπροσώπους μακεδονικών σωματείων, ξέσπασε στο Μόναχο της Γερμανίας, με τον κ. Κοτζιά να απευθύνεται σε ορισμένους από τους διαφωνούντες χαρακτηρίζοντάς τους φασισταριά και λέγοντας: «Βούλωσέ το, χουντικέ, και άκου»…

Ο καβγάς ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τους Έλληνες της Γερμανίας ξέσπασε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μόναχο, όπου ο ίδιος ήταν ομιλητής, με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kaygas-kotzia-polites-monaho-boylose-hoyntike

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ομογενείς που παρακολουθούσαν την ομιλία εξέφρασαν πολλές φορές τη διαφωνία τους, διακόπτοντας και αποδοκιμάζοντας με συνθήματα τον Νίκο Κοτζιά.

Ο πρώην υπουργός αντέδρασε με οξύτητα και απευθύνθηκε εναντίον ορισμένων χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς», ενώ ειδικά με έναν από τους παρισταμένους, που τον διέκοπτε συνεχώς, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, του τύπου «άκου, χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα;»!

Τελικά, η ένταση εκτονώθηκε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.