ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ευχαριστήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Σκότ Μόρισον έστειλε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ‘Ενωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) γερουσιαστής Παναγιώτης Κατσαμπάνης με αφορμή την ανακοίνωση κονδυλίου 500 χιλιάδων δολλαρίων για μελέτη που αποσκοπεί στην ανέγερση Aυστραλιανού μνημείου για τους ANZACS στο νησί της Λήμνου.

‘Ενα βήμα πιο κοντά βρίσκεται η ανέγερση Αυστραλιανού μνημείου στο νησί της Λήμνου αφιερωμένο στους ΑΝZACs που πήραν μέρος στην εκστρατεία της Καλλίπολης στην διάρκεια του 1915-16.

Οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν την βάση τους στο ελληνικό νησί του Αιγαίου απ΄όπου ξεκινούσαν τα πλοία φορτωμένα με στρατιώτες που έπαιρναν μέρος στην απόβαση των δυνάμεων της Αντάντ στην χερσόνησο της Καλλίπολης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως αποκλειστικά είχε δημοσιεύσει ήδη από τις 9 Απριλίου 2019 η Panhellenic Post, ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης είχε ευχαριστήσει την Κυβέρνηση της Αυστραλίας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Ευχαριστώ την αυστραλιανή κυβέρνηση για την παροχή αυτής της επιχορήγησης και αναμένω με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της μελέτης. Είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι η Αυστραλία αναγνωρίζει επίσημα τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Λήμνος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.”Συγχαρητήρια πρέπει επίσης να απευθυνθούν στην Αναμνηστική Επιτροπή Λήμνου Γκαλίπολη στην Αυστραλία και στους Φίλους Λήμνου ANZAC στην Ελλάδα για το εκπληκτικό έργο τους στην προώθηση του ειδικού ρόλου που έπαιξε η Λήμνος κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Καλλίπολης (Gallipoli).

“Ανυπομονώ να δω ένα κατάλληλο αυστραλιανό μνημείο που θα χτιστεί στη Λήμνο στο εγγύς μέλλον. Θα αποτελέσει μόνιμη υπενθύμιση για τους ισχυρούς δεσμούς και τη φιλία μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας, τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και σε περιόδους ειρήνης “, κατέληξε ο κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.