Συμφωνία των Πρεσπών: “Έντεχνη συνωμοσία του 21ου αιώνα»

“Έντεχνη συνωμοσία του 21ου αιώνα» χαρακτήρισε την «Η Συμφωνία των Πρεσπών” ο π. γερουσιαστής των Δημοκρατικών και π. πρόεδρος της Βουλής του Ν.Η. Κρίς Σπύρου, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Εν Αθήναις» με το δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Αιτιολογώντας την τοποθέτησή του αυτή, ο κ. Σπύρου είπε πως «Το τελικό αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν μια παράνομη και αντισυνταγματικά φτιαγμένη συμφωνία η οποία έκανε το θόρυβο τον οποίο ήταν σαν ατομική πολιτική βόμβα και μετά χάθηκε. Μετά τη ψήφο στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν ρώτησε κανείς που είναι, τι έγινε, τι συμφιλίωση έκανε αυτό, τι ειρήνη έγινε».

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών είπε «Άρχισα να παρακολουθώ το θέμα του ονόματος από την αρχή και είπα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει μόνο ένα σκοπό, να δώσει μακεδονική κρατική οντότητα σε αυτό το χώρο και να δώσει εθνική μακεδονική ταυτότητα στους κατοίκους αυτού του χώρου. Τον καταυλισμό των παρατημένων κομμουνιστών ανταρτών του Τίτο».

Και συνέχισε λέγοντας πως «Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για δύο λόγους για να γιατρευτεί το 817 της 7/4/93 το όνομα και να συζητήσουν για την ενδιάμεση συμφωνία την οποία την προκάλεσε το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών στις 18/6/93, την ενδιάμεση συμφωνία. Επομένως είναι μια διεθνή συμφωνία την οποία έπρεπε ο Νίμιτς να πάει να την καταθέσει στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Περιμένω τον Νίμιτς να την παραδώσει και ο Νίμιτς χάθηκε. Στις 12/2/19 παρουσιάζεται ένα γράμμα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών υπογεγραμμένο όχι από τον Νίμιτς, όχι από το Ζάεφ, όχι από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, όχι οι υπουργοί Εξωτερικών αλλά δύο εντεταλμένες και του λένε ότι η Συμφωνία είναι εν ισχύ και συγχαίρουν τον Νίμιτς για τις προσπάθειές του και ζητάνε από τον Γενικό Γραμματέα να σταλεί η Συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στη Γενική Συνέλευση και να μπει στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης ως νέο κράτος με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Δύο εντεταλμένες οι οποίες η μια υπάρχει και η άλλη δεν υπάρχει, δεν υπάρχει μόνιμη αντιπροσωπία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη. Γεννήθηκε εκείνη την ημέρα και είναι προσωρινή, δηλαδή γεννήθηκε και χάθηκε την ίδια μέρα. Όταν δεις το αγγλικό «προσωρινή» λεει το χαμηλότερο επίπεδο διπλωμάτη μια χώρας τον οποίο μπορεί το κράτος να τον στείλει στο υπουργείο Εξωτερικών του άλλου κράτους. Επομένως αυτό που βλέπουμε είναι η Ελλάδα «μόνη» της κάνει αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί ο Ζάεφ δεν έβαλε το όνομα του σε αυτό; Γιατί θα πάει φυλακή…».

Ο κ. Σπύρου επιπλέον στην συνέντευξη του είπε ότι στην Αμερική έχουν οργανώσει μια επιτροπή ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αμερική στην οποία προεδρεύει και ότι έχουν ενημερώσει ήδη το Συμβούλιο Ασφαλείας, την κυβέρνηση του προέδρου Τράμπ και την κυβέρνηση του Πούτιν ως προς το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη νομιμότητά της. «Η Συμφωνία είναι παράνομη χωρίς καμία αμφιβολία» τόνισε ο κ. Σπύρου.

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο κ. Σπύρου είπε ότι όλες αυτές οι σπαστικές κινήσεις που κάνει ο κ. Ερντογάν δείχνουν ότι αυτός είναι εσωτερικά προβληματισμένος και ξέρει ότι αν κάνει μια κίνηση η οποία θα είναι βλακοειδή, θα του επιτεθούν και θα χάσει και αυτά που έχει. «Γιατί σήμερα ο Ερντογάν το παίζει κυρίαρχος δεν είναι κυρίαρχος, ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά και το να φοβερίζει το έχει κάνει επάγγελμα. Τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν υπάρχει ένας στην οικουμένη που να μην τον έχει φοβερίσει. Φοβέρισε την Αμερική, τη Μέρκελ, το Ισραήλ… Κατά τη δική μου άποψη δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να κάνει μια κίνηση ουσίας, θα λεει, θα δείχνει… Θυμάστε που είπε ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ στην Κύπρο να γίνει εκμετάλλευση του φυσικού αερίου» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Με στοιχεία από parapolitika.gr