Κρις Σπύρου: Ποιός κατέθεσε τη Συμφωνία των Πρεσπών στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Μία, ακόμη, αποκαλυπτική πτυχή της πολύπαθης Συμφωνίας των Πρεσπών αποκαλύπτει σε Δελτίο Τύπου, ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης Κρις Σπύρου. Πτυχή η οποία, όχι μόνο δίνει μία “πικρή γεύση” της  “παράνομα κατασκευασμένης και της αντισυνταγματικά επικυρωμένης” -όπως την αποκαλεί- Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και της «περίεργης» απόσυρσης από το επίσημο προσκήνιο των πρωτεργατών της.

Πράγματι, όπως φαίνεται από τις επίσημες επιστολές που παρουσιάζει ο κ. Σπύρου, ο επί 25 έτη «πανταχού παρόν» απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, απέφυγε να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στον Γ.Γ. του ΟΗΕ. Το ίδιο έπραξαν και οι «δύο αρχιτέκτονες» της Συμφωνίας, οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.
Έτσι, την Συμφωνία των Πρεσπών απέστειλαν στα Ηνωμένα Έθνη δύο διπλωματικές υπάλληλοι, η μία της ανύπαρκτης «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία»!

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Σπύρου αποκαλύπτει ότι ως Πρόεδρος της «Επιτροπής Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», έχει ενημερώσει τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για «την παράνομη και την αντισυνταγματική επικύρωση» της Συμφωνίας.

Το κείμενο του Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

COMMITTEE TO CHALLENGE THE PRESPA AGREEMENT ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 3104 30th Ave., Astoria, NY

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16-5-2019

Δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αξιότιμου κ. Κρις Σπύρου

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, η Έντεχνη Συνωμοσία του 21ου Αιώνα, η οποία συντάχθηκε και υπογράφηκε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και του «Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», Μάθιου Νίμιτς, δεν κατατέθηκε στα Ηνωμένα Έθνη από τον ίδιο τον Μάθιου Νίμιτς όπως και θα έπρεπε.

Ο Μάθιου Νίμιτς, ο «Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», αμέσως μετά την επικύρωση από την Βουλή των Ελλήνων, της παράνομα κατασκευασμένης και της αντισυνταγματικά επικυρωμένης Συμφωνίας των Πρεσπών, εξαφανίστηκε! Κάνοντας μόνο δύο αόριστες δημόσιες δηλώσεις, μέσω του Γραφείου Τύπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Η εξαφάνιση, και η «νίπτω τας χείρας μου» συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς, υποχρέωσε τους συνωμότες και αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών, τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», να μεθοδεύσουν τον τρόπο απαλλαγής τους από την ευθύνη να καταθέσουν στα Ηνωμένα Έθνη με τις υπογραφές τους μια διεθνή συμφωνία. Tη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι επαγγελματικά σκηνοθετημένη, παράνομα κατασκευασμένη, αντισυνταγματικά επικυρωμένη και ανυπόστατη.

Ποιος λοιπόν κατέθεσε επίσημα την Συμφωνία των Πρεσπών στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, αντί του Μάθιου Νίμιτς; Την Συμφωνία των Πρεσπών, κατέθεσαν επίσημα στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, σε κοινό επίσημο επιστολόχαρτο, (το οποίο επισυνάπτω, μαζί με την μετάφρασή του στα Ελληνικά): H εκπρόσωπος της «Μόνιμης Αποστολής της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη», Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, και η «προσωρινά» Επιτετραμμένη της ανύπαρκτης και ειδικά κατασκευασμένης «Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη», Σάνια Ζογράφσκα-Κρστέσκα.

Στην ίδια επιστολή, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2019, η εκπρόσωπος της «Μόνιμης Αποστολής της Δημοκρατίας της Ελλάδας», Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, και η «προσωρινά» Επιτετραμμένη της ανύπαρκτης «Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη», Σάνια Ζογράφσκα-Κρστέσκα, Δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αξιότιμου κ. Κρις Σπύρου 16-05-2019 P a g e | 2 κήρυξαν την επίσημη «έναρξη ισχύος» της «Τελικής Συμφωνίας», και την λήξη της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995». Ζήτησαν, επίσης, από τον Γενικό Γραμματέα, να σταλεί η Συμφωνία των Πρεσπών στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ως η επίσημη αίτηση για να αναγνωριστεί το κράτος που σήμερα υπάρχει χωρίς όνομα, η «Δημοκρατία των Σκοπίων», με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Στις 14 Φεβρουαρίου 2019, δύο ημέρες αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου και παραμένει εν πλήρη σιωπή και αδράνεια. (Επισυνάπτω την επιστολή του Γενικού Γραμματέα και την μετάφρασή της στα Ελληνικά).

Η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», της οποίας είμαι ο Πρόεδρος, που απαρτίζεται από μέλη της Ελληνο-αμερικανικής Κοινότητας, με έδρα την Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει ενημερώσει τα 5 Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ρωσία, την Κίνα, την Αγγλία και την Γαλλία, για την παράνομη σύνταξη και την αντισυνταγματική επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Γεγονός, που το επιβεβαιώνουν όχι μόνο η αποχή του Μάθιου Νίμιτς από κάθε ενέργεια στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά και μια σειρά επίσημων στοιχείων.»

Επισυναπτόμενα:

N1904198

Συμβούλιο Ασφαλείας 14-02-2019 (2)

Συμβούλιο Ασφαλείας ANNEX II 14-02-2019 (5)