Ο Δημήτρης Μπάσης στο ελληνικό σχολείο της Κοινότητας Μελβούρνης στο City

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το Σάββατο το πρωί τους μαθητές του ελληνικού σχολείου της Κοινότητας Μελβούρνης στο City Campus, όταν είδαν το Δημήτρη Μπάση να μπαίνει στις αίθουσες.
Προσκεκλημένος του διευθυντή των σχολείων γλώσσας και πολιτισμού της Κοινότητας, ο γνωστός Έλληνας ερμηνευτής ξεναγήθηκε στο χώρο και συνομίλησε με μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
Τα μεγαλύτερα παιδιά τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό καθώς τον γνώριζαν από την πατρίδα. Τα μικρότερα ανυπομονούσαν να δουν τον μυστηριώδη επισκέπτη. «Ποιος είσαι εσύ;» τον ρώτησε μια μικρούλα της Α’ Δημοτικού κι εκείνος της χαμογέλασε τρυφερά και της απάντησε: «ο Δημήτρης». Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να κερδίσει τους μικρούς μαθητές που δεν τον άφηναν να φύγει, ανοίγοντας τα μικρά χεράκια τους και κλείνοντάς τον στην τεράστια αγκαλιά τους.

Την ώρα της επίσκεψης συνεδρίαζαν οι συντάκτες τις μαθητικής εφημερίδας του σχολείου προετοιμάζοντας την πρώτη έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες και φυσικά δεν μπορούσαν να αφήσουν μια τέτοια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Αμέσως βγήκαν τα σημειωματάρια κι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ηχογράφησης για να καταγράψουν μια δήλωση του τραγουδιστή. Εκείνος, πρόθυμος να συνομιλήσει με τους επίδοξους δημοσιογράφους, τράβηξε μια καρέκλα, κάθησε κοντά τους κι άρχισε την κουβέντα μαζί τους. Τι ειπώθηκε; Θα το διαβάσετε στο φύλλο της μαθητικής εφημερίδας του City μόλις κυκλοφορήσει.

Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου όπου ο ταλαντούχος ερμηνευτής, απάντησε σε ερωτήσεις που του έκαναν τα παιδιά κι αστειεύτηκε μαζί τους. Ανοίγοντας την κουβέντα, εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρισκόταν ανάμεσα σε τόσα ελληνόπουλα «που μιλάνε τόσο καλά τη γλώσσα» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πόσο έντονο προέβαλε το ελληνικό στοιχείο ενώ συνεχάρη την Ελληνική Κοινότητα και τα σχολεία της για το «σπουδαίο έργο τους και τη συμβολή τους στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας της νέας γενιάς μεταναστών».

Για τη συνέχεια, ο Δημήτρης Μπάσης επεφύλασσε στο ξεχωριστό κοινό του μια μουσική έκπληξη. Με τη συνοδεία των εξαιρετικών μουσικών Γιώργου Δούκα στην κιθάρα και Θανάση Πυλαρινού στο μπουζούκι ξεκίνησε να τραγουδά πλημμυρίζοντας το χώρο από Ελλάδα.
Με την πρώτη πενιά, ο ημιώροφος του κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας άρχισε να πάλλεται από τον πηγαίο κι αυθόρμητο ενθουσιασμό των μαθητών που χειροκροτούσαν ρυθμικά και τραγουδούσαν μαζί του «Βράχο – βράχο τον καημό μου» και άλλα γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια. Ενθουσιασμένοι τον προσκαλούσαν να πει ακόμη ένα τραγούδι κι εκείνος δεν τους χάλασε χατήρι.

Στο τέλος, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, ευχαρίστησε τα παιδιά γιατί του χάρισαν όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα υπέροχο μεσημέρι που θα θυμάται για καιρό». Τα παιδιά του απάντησαν με μια φωνή, «κι εμείς»!

 

Πηγή:neoskosmos.com\φωτογραφία:Ο Δημήτρης Μπάσης με μαθητές-μέλη της συντακτικής ομάδας της μαθητικής εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει με το «Νέο Κόσμο»