Με αναστολή των μέτρων “φοβερίζει” το λαό ο Τσίπρας για να αποφύγει την ήττα

Ανοιχτό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στις εκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο». «Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω…  Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το τί θα κάνει στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις -στις οποίες προηγείται σαφώς η  Νέα Δημοκρατία- σημείωσε πως εάν οι συσχετισμοί δυνάμεων που θα διαμορφωθούν είναι τέτοιοι που να επιβραβεύουν το σχέδιο της ΝΔ τότε θα προκύψει ζήτημα «λαϊκής νομιμοποίησης» των μέτρων της κυβέρνησης. «Κυριακή κοντή γιορτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Για πρώτη φορά

Είναι η πρώτη φορά επί της ουσίας που ο κ. Τσίπρας θέτει ξεκάθαρα θέμα εκλογών σε περίπτωση που ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστεί την Κυριακή ένα κακό αποτέλεσμα για το κόμμα του.

«Ακόμη και με μία ψήφο», λένε πλέον στελέχη της αντιπολίτευσης θυμίζοντας ότι το 2014 ο ίδιος ο Τσίπρας το είχε πει ενώ με νίκη με 3,8% είχε πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ζητήσει εκλογές και μιλούσε για μη νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα καθώς, εφόσον αποδοκιμαστεί ο ίδιος και το σχέδιο που κατέθεσε τότε θα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές.

Επανέρχεται έτσι το σενάριο της πρόωρης κάλπης στις 23 ή στις 30 Ιουνίου.

πηγή: in.gr