Το ακριβό τουριστικό θέρετρο της Ιταλίας που έγινε πόλη φάντασμα

Το Parco Saraceno, κοντά στη Νάπολη, χτίστηκε στη δεκαετία του 1960 με την προοπτική να γίνει ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο. Όμως πολλά κτήρια χτίστηκαν χωρίς καν να έχουν οικοδομική άδεια, και έτσι επιβλήθηκε στους κατοίκους να φύγουν.

Έκτοτε έγινε μια πόλη φάντασμα, με ψυχές που ζουν κρυφά στα εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα.

Άνθρωποι που δεν είχαν σπίτι, άκουσαν τι έγινε εκεί, και μεταφέρθηκαν στην πόλη κάνοντας κατάληψη στα άδεια κτήρια. Ωστόσο το έγκλημα και η πορνεία  βασίλευαν και αναγκάστηκαν και αυτοί να φύγουν.

«Ήταν εδώ περίπου 30 με 40 οικογένειες», λέει στην κάμερα του BBC η Κλαούντια  Κόντε, πρώην κάτοικος της περιοχής. «Αυτό που μας ένωσε ήταν η φτώχεια. Υπήρχε έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης». Δυστυχώς όμως σε αυτή την περιοχή βασίλευε πλέον το έγκλημα. Ναρκωτικά, ληστείες, πορνεία. «Δεν είναι εύκολο να μεγαλώσεις δύο μικρά κορίτσια σε ένα μέρος σαν αυτό», λέει. «Είναι δύσκολο να το βλέπεις να πεθαίνει. Ελπίζω να αναγεννηθεί».

Τώρα υπάρχουν σχέδια για να γίνει ξανά τουριστικό θέρετρο, και σύμφωνα με την Κλαούντια  Κόντε, θα πρέπει να το διαχειριστούν οι σωστοί άνθρωποι. Για να μην έχει ξανά την ίδια τύχη.

Antonio Ciufo via Getty Images

Πηγή: BBC/Huffingtonpost.gr