Ποιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται από τα κόμματα (ονόματα)

Με την διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερά στο 9% , τα φώτα στρέφονται στη μάχη του σταυρού.

Μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 7 θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την καταμέτρηση σταυρών, τις οποίες θα καταλάβουν οι: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ακολουθούν με μικρή διαφορά οι Γιώργος Αμυράς, Δημήτρης Καιρίδης, Βικυ Φλέσσα και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Παρά ότι αρκείται στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις 6 έδρες του με τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου να συνεχίζουν να μετακινούνται και την επόμενη 5ετία ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Τις υπόλοιπες 4 θέσεις έως τώρα καταλαμβάνουν η πρώην υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Την ίδια ώρα, σε ντέρμπι εξελίσσεται η μάχη του σταυρού για τους υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή να προκρίνονται, μέχρι στιγμής, με τους Νίκο Παπανδρέου και Γιώργο Καμίνη να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το ΚΚΕ διατηρεί τις δύο ευρώ-έδρες του με τους Κωνσταντίνο Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο.

Παρά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η Χρυσή Αυγή «χάνει» 1 από τις 3 έδρες που καταλάμβανε στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι Γιάννης Λαγός και Θανάσης Κωνσταντίνου είναι μέχρι στιγμής οι επικρατέστεροι.

Από μια έδρα φαίνεται να λαμβάνουν τα κόμματα «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» – το οποίο θα εκπροσωπήσει στο ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος του – και «ΜέΡΑ25», αν και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της SingularLogic το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα καταφέρει να περάσει τον πήχη του 3%.