Ισχυρισμοί ΜΜΕ : «Μακεδονική μειονότητα» οι 6.300 ψήφοι του Ουράνιου Τόξου στην Ελλάδα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η “Συμφωνία των Πρεσπών”, ακόμη και ως παράνομα συντεταγμένη και αντισυνταγματικά επικυρωμένη,  όπως είναι,  κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, κ. Κρις Σπύρου, ο οποίος αγωνίζεται τις μέρες αυτές στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για το “θάνατό” της, όσο βρίσκεται σε “ισχύ” έχει πολλές αρνητικές παρενέργειες που δεν ελήφθησαν υπόψη όταν την υπέγραφε, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, διά του π. υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών κ. Κρις Σπύρου.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Σπύρου,  “…η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, είναι παράνομα συντεταγμένη, είναι αντισυνταγματικά επικυρωμένη, και είναι ανυπόστατη. Η Συμφωνία των Πρεσπών στα Ηνωμένα Έθνη είναι ετοιμοθάνατη. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγες μέρες η Συμφωνία των Πρεσπών θα βρει το θάνατο που της ταιριάζει”.

Στο μεταξύ,  σλαβικό δημοσίευμα στη “Βόρεια Μακεδονία”, (pressingtv.mk ) που αναδημοσιεύεται από το in.gr, υποστηρίζει τα ακόλουθα: “Το κόμμα των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα κέρδισε 6.300 ψήφους στις ευρωπαϊκές εκλογές, σύμφωνα με μέλος του Βινοζίτο (Ουράνιο Τόξο). Λένε ότι ο αριθμός ήταν αναμενόμενος και πραγματικός και σε όλες τις εκλογές παίρνουν πάνω κάτω τις ίδιες ψήφους.

«Οπως εξηγούν από το Βινοζίτο, γνωρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν ευρωβουλευτή, επειδή χρειάζονται περίπου 200 χιλιάδες ψήφους ή το 3% του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Βινοζίτο, ο αριθμός των ψήφων που πήραν δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουμε στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».

Ως σύγκριση παρατίθεται ο αριθμός των μελών της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, η οποία μετρά μόνο 1.500 άτομα, αλλά η Ελλάδα επιμένει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της, σημειώνεται.

Και τίθεται το ερώτημα από το Ουράνιο Τόξο: «Εάν οι 1.500 Ελληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;».

Ωστόσο, η φωνή των «Μακεδόνων» από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακουστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας είναι μέλη.

Το Βινοζίτο δεν είχε υποψήφιους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές”, καταλήγει το δημοσίευμα του pressingtv.mk .

Πηγή: pressingtv.mk και echedoros-a.gr/in.gr