Μπλόκο στις τροπολογίες βάζει ο Φάμελλος μετά τη γενική κατακραυγή

Τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου να μην κάνει δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στα νομοσχέδια για την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος και την Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά με την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ,αυτό συμβαίνει για να μη δοθεί τροφή στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προώθησης ρουσφετολογικών ρυθμίσεων, ενώ οι ίδιοι από την πλευρά τους απορρίπτουν κατηγορηματικά τα πυρά περί πελατειακών τροπολογιών και ισχυρίζονται ότι επιλύουν μείζονα κοινωνικά ζητήματα.

Απευθύνουν μάλιστα έκκληση στον κ. Φάμελλο να τις εξετάσει ανά περίπτωση και να κάνει κάποιες αποδεκτές.

«Βλέποντας το περιεχόμενο των τροπολογιών σταυροκοπιέμαι και λέω πως δεν χρεοκοπήσαμε νωρίτερα» σχολίασε δηκτικά η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Προηγήθηκε η αποχώρηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και της ΧΑ από την Ολομέλεια με την καταγγελία εκ μέρους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων για την διαδικασία. Η ΝΔ παρέστη στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως είχε προαναγγείλει.

πηγή:skai.gr