Καλοκαιρινός καιρός σήμερα Κυριακή – Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Καλός και ζεστός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται την Κυριακή. Τις θερμές ώρες της ημέρας πάντως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή και λίγες καταιγίδες, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 37, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρξει ηλιοφάνεια και ζέστη, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται καλός και ζεστός καιρός, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς.

Άγγιξε τους 39 βαθμούς το Σάββατο

Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες να σημειώνονται στην πεδιάδα της Θεσσαλίας, όπου ο υδράργυρος κινήθηκε πάνω και από τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη Λάρισα και στα Τρίκαλα η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε τους 38,6 βαθμούς, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.