Σε ένα ακόμα κακοστημένο σόου προχώρησε η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενη μάλιστα ένα εθνικό θέμα. Σε μια προσπάθεια να κερδίσει πόντους εν όψει εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως την Κυριακή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ «για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα».

Η εξέλιξη αυτή προήλθε χωρίς να έχει αλλάξει δραματικά η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η ούτως ή άλλως προκλητική στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια κατάσταση ίδια με εκείνη του προηγούμενου διαστήματος όταν η ίδια κυβέρνηση απέρριπτε την κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης με υπεροπτικό ύφος κάνοντας λόγο για «κινδυνολογία» και για «θετική ατζέντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας ακύρωσε ξαφνικά την επίσκεψή του σε Κω και Νίσυρο επικαλούμενος μείζων εθνικό θέμα, κάτι που αν ίσχυε θα έπρεπε να έχει κάνει ήδη εδώ και μέρες. Είναι περισσότερο από προφανές ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης ήταν να διασκεδάσει την σκληρή κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα για επικίνδυνη νωχελικότητα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, την ώρα που ο «Πορθητής» αλωνίζει στην Ανατολική Μεσόγειο και ο Ερντογάν τρίζει τα δόντια σε Αθήνα και Λευκωσία συνεχώς.

πηγή:in.gr

Print Friendly, PDF & Email