Ομογενής βουλευτής παραιτήθηκε, για να έχει χρόνο να χαρεί τα παιδιά του

Πριν από λίγες ώρες σήμερα (Δευτέρα), ο ομογενής μέχρι πρότινος βουλευτής της πολιτειακής κυβέρνησης, Φίλιππος Δαλιδάκης, παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα.

Ο κ. Δαλιδάκης υπέβαλε την επίσημη παραίτησή του στην κυβερνήτη της Βικτώριας Linda Dessau γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκε στα γραφεία της πολιτειακής κυβέρνησης για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Daniel Andrews.

Σε ανάρτησή του στο Facebook λίγο μετά, φρόντισε να ευχαριστήσει ξεχωριστά όσους εκπροσωπούσε στην περιφέρεια Southern Metropolitan Region, τους συνεργάτες του και τον πρωθυπουργό Andrews, ενώ έκανε νύξη για οικογενειακούς λόγους που έπαιξαν ρόλο στην απόφασή του.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανάρτησης αναφέρει:
“Στην πρώτη μου ομιλία, είχα πει ότι θα έβαζα ως πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά μου και με τη σειρά του αυτό θα με έκανε καλύτερο στο νομοθετικό μου έργο, αλλά εκ των υστέρων αντιλαμβάνομαι πως αυτό δεν έγινε. Επέτρεψα στη δουλειά να καθορίζει τη ζωή μου. Έχασα στιγμές που δεν θα έχω ποτέ πίσω, και με τις ημέρες υπηρεσίας στο κοινοβούλιο κατέληγα να χάνω σημαντικές στιγμές σε τέτοιο βαθμό που η απολογία έγινε ο κανόνας αντί για την εξαίρεση.
Αν κάνεις αυτή τη δουλειά, πρέπει να είσαι εξολοκλήρου και απόλυτα αφοσιωμένος. Δεν μπορώ πλέον να πω ότι είμαι και γι’ αυτό ήρθε η ώρα να δώσω το βήμα σε κάποιον άλλον που είναι διατεθειμένος να βρεθεί σ’ αυτή τη θέση”.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Δαλιδάκης πρόκειται να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία, και συγκεκριμένα τον ρόλο υπεύθυνου τμήματος υπηρεσιών για επιχειρήσεις.

Μάλιστα, η συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια της Australian Post Christine Holgate, αναμένεται ήδη σήμερα το απόγευμα.

Η αποχώρηση του ομογενούς βουλευτή από το αξίωμα θεωρείται ξαφνική και προκάλεσε μάλλον την ίδια έκπληξη όσο και ο πριν από περίπου έξι μήνες “αποκλεισμός” του από την πολιτειακή κυβέρνηση.

Ο κ. Δαλιδάκης είχε τότε δεχθεί, κατόπιν θριαμβευτικής νίκης των Εργατικών, να παραμείνει εκτός υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να γίνουν υπουργοί, όπως και έγινε με την αναδιανομή να δίνει το 50% των υπουργικών θέσεων σε γυναίκες.

Μέχρι τότε, ήταν επικεφαλής του χαρτοφυλακίου εμπορίου, καινοτομίας και μικρών επιχειρήσεων.