Νύχτα με μολότοφ και εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας – Πέντε προσαγωγές

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των ΜΑΤ και σταθμευμένων οχημάτων σημειώθηκε τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας.

Κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης νέες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ που σταθμεύουν έξω από το Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια, και έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Διακοπή κυκλοφορίας

Οι επιδρομές ξεκίνησαν στις 20.30 στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα και κράτησαν περίπου είκοσι λεπτά.

Προσωρινά διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατησίων. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, σημειώθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο ύψος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Οι επιθέσεις κράτησαν σχεδόν μια ώρα χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή να αναφερθούν ζημιές.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές. Οι δυο από τους προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και οι άλλοι τρεις, οι οποίοι είναι αλλοδαποί, πρόκειται να απελαθούν.

Πυρκαγιές σε ΙΧ

Από την πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε μπαράζ πυρκαγιών σε οχήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 02.43 της Παρασκευής, πυρκαγιά προκλήθηκε σε ΙΧ στην οδό Δεινοκράτους 21, στο Κολωνάκι, η οποία σβήστηκε από δύναμη 6 πυροσβεστών και 2 οχημάτων.

Σχεδόν πενήντα λεπτά αργότερα, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Τιμολέοντος Φιλήμονος και Ελενας Βενιζέλου, στους Αμπελοκήπους.

Και λίγο πριν τις 05.00, νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Κόνιαρη 11, επίσης στους Αμπελόκηπους.

Στην κατάσβεση των πυρκαγιών συμμετείχαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

πηγή: in.gr