Κάρυστος: Μαίνεται μεγάλη φωτιά κοντά σε οικισμούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 22:25 το βράδυ της Τετάρτης, μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο της Εύβοιας. Το μέτωπο καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα στην διασταύρωση προς Μπούρα και επί τόπου επιχειρούν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Η φωτιά καίει σε κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή χωρίς για την ώρα να απειλεί κάποιο σπίτι. Στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερις υδροφόρες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι άνεμοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα είχαν ένταση 6 Μποφόρ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά έχει ξεσπάσει στην Νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου κοντά στον οικισμό Μπούρος. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκε άμεσα.

Οι αναφορές λένε πως η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση. Επιπρόσθετα, για την Κάρυστο έχει αναχωρήσει το πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα.

Αρχικά η φωτιά κατευθύνονταν προς την θάλασσα ωστόσο ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή άλλαξε πορεία και πλέον η φωτιά κινείται προς το χωριό Μετόχι. Μάλιστα έχει διαταχθεί η εκκένωση εξοχικών κατοικιών ανάμεσα στα χωριά Μετόχι και Αετό.