Αντετοκούνμπο: «Τα παιδιά μου μάλλον θα γεννηθούν στις ΗΠΑ, αλλά θα μιλάνε ελληνικά»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην παρουσίαση του Zoom Freak 1 στο Ζάππειο, του πρώτου παπουτσιού του MVP της κανονικής διάρκειας του NBA από την Nike, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.
Οταν ρωτήθηκε για τα παιδικά του χρόνια εξιστόρησε ένα περιστατικό με τα λόγια ενός φιλάθλου που τον σταμάτησε στο δρόμο: «Είμαι άνθρωπος που σκέφτομαι πάνω απ’ όλα την οικογένειά μου. Ακόμη και όταν παίζω μπάσκετ δεν παίζω για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά για τη μητέρα μου και τ’ αδέρφια μου. Αλλά και τον πατέρα μου που έφυγε από τη ζωή. Αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και θέλω να σας εξομολογηθώ ένα περιστατικό που έγινε χθες όταν επέστρεφα σπίτι μου. Ένας φίλαθλος με σταμάτησε και μου είπε ‘Γιάννη, σ’ αγαπάμε γιατί είσαι αληθινός, αλλά κι αυτοί που δεν σε αγαπούσαν τώρα σε αγαπούν’. Θέλω τα παιδιά μου να μιλούν ελληνικά, το ξέρω ότι το πιθανότερο είναι να γεννηθούν στις ΗΠΑ, αλλά θα τα μάθω να μιλούν τη γλώσσα μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο σχολίασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάμε στο Παγκόσμιο. Έχω μιλήσει ήδη με αρκετούς συμπαίκτες μου για την διοργάνωση. Δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα με τους κανονισμούς, καθώς η άποψή μου είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα. Δεν ξέρω σε ποια θέση θα αγωνίζομαι, είναι θέμα του προπονητή, αυτά θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο».

Για την κατάκτηση του βραβείου MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ και το ξέσπασμά του επί σκηνής: «Συζητούσα με τους δικούς μου λίγο πριν βγω στη σκηνή ότι δεν θα κλάψω. Δεν είχαμε κλάψει ποτέ στη ζωή μου και δεν κλαίω γενικά στη ζωή μου παρά μόνο όταν πέθανε ο πατέρας μου. Αλλά όταν ανέβηκα για να παραλάβω το βραβείο είδα τη ζωή μου σαν να περνάει μπροστά μου σαν φιλμ από ταινία και δεν μπορούσα να συγκρατηθώ. Πραγματικά ένιωσα τόσο όμορφα και τόσο περήφανα εκεί πάνω».
Για τη βελτίωση του σουτ του σχολίασε ο Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω ότι όλα με τη δουλειά βελτιώνονται. Έτσι και το σουτ μου πρέπει να βελτιωθεί. Πιστεύω όμως ότι έχω καλό σουτ. Και γι’ αυτό το λόγο το Μιλγουόκι έκανε μία εκπληκτική χρονιά. Έφτασε στους τελικούς της Ανατολής μετά από συγκλονιστικά παιχνίδια και αγωνιστήκαμε απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς οι οποίοι όμως ήταν πιο πεινασμένοι από εμάς. Προφανώς θα δουλέψω κι άλλο πάνω σε αυτό το κομμάτι (σουτ), αλλά και σε άλλα μικρά πράγματα προκειμένου να είμαι πιο έτοιμος για τη νέα χρονιά»

πηγή:iefimerida.gr