Αγόρασε ραδιοφωνικό σταθμό ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης

Ο ομογενής πολυεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης, αγόρασε τον ραδιοφωνικό σταθμό «77 WABC» από την «Cumulus Media Inc.», σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Ο τοπικός σταθμός της Νέας Υόρκης, ο οποίος φιλοξενεί εκπομπές λόγου με παρουσιαστές τους Μαρκ Λεβίν, Κέρτις Σλίβα και τον Μπράιν Κιλμέιντ του «Fox News», πουλήθηκε για $12,5 εκατομμύρια στην «Red Apple Media», θυγατρική εταιρεία του ομίλου «Red Apple Group».

«Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για την αποπληρωμή των χρεών και σε επενδύσεις προς την εταιρεία ώστε να υπηρετήσουμε καλύτερα τους 25 εκατομμύρια ακροατές μας και τους διαφημιστές», ανέφερε η εκτελεστική διευθύντρια Μέρι Μπέρνερ, της εταιρείας «Cumulus», η οποία πούλησε τον σταθμό στον Κατσιματίδη, λόγω της πτώχευσης που είχε κηρύξει το 2017.

Ο δισεκατομμυριούχος ομογενής, με καταγωγή από την Νίσυρο,  είναι γνωστός -πέραν των άλλων- και για τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή, την «The Cats Roundtable», στον σταθμό «WNYM-AM 970». Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα λίγο μετά την αποτυχία του Κατσιματίδη να εκλεγεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης το 2013, αναφέρει η «WSJ», η οποία προσθέτει πως πιθανόν πλέον η εκπομπή να προστεθεί στο πρόγραμμα του σταθμού που αγόρασε, αν και ο ίδιος λέει πως θα παραμείνει στον «970».

«Προς το παρόν θα μείνουμε σε αυτό που υπάρχει, και προσδοκώ να συζητήσουμε με όλους στο σταθμό για να καθορίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας», τόνισε ο Κατσιματίδης.

Η αγορά του «WABC» δεν σημαίνει πως είναι και η πρώτη φορά που ο 70χρονος Κατσιματίδης επιχειρεί να μετατραπεί σε μεγαλύτερο παίχτη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Υόρκης. Το 2015 είχε επιχειρήσει, χωρίς επιτυχία, να αγοράσει την «Daily News» από τον τότε ιδιοκτήτη Μορτ Ζάκερμαν, αλλά η εφημερίδα εν τέλει πουλήθηκε στην «Tribune Publishing Co», το 2017 για 1 μόλις δολάριο, αλλά με την υποχρέωση να επιβαρυνθούν οι νέοι ιδιοκτήτες με τα χρέη της εταιρείας.

Με στοιχεία από ekirikas.com