Αφίσες με πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία που τάχθηκαν με την ψήφο τους υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία.

Οι αφίσες υπενθυμίζουν στους ψηφοφόρους ποιοι βουλευτές της περιοχής τους ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρέσπών και τους προτρέπουν να καταψηφίσουν τα πρόσωπα αυτά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εικονίζονται είναι οι κύριοι Μηταφίδης, Κουράκης, Παρασκευόπουλος, Μπόλαρης, Ζουράρης, Αμανατίδης από την Α’περιφέρεια Θεσσαλονίκης και στην Ημαθία οι κύριοι Αντωνίου και Ουρσουζίδης και η κυρία Καρασαρλίδου.

Στο μήνυμα της αφίσας αναφέρεται: «Έλληνες Θεσσαλονικείς! Αυτοί στήριξαν την προδοσία της Μακεδονίας. Ξεπούλησαν το όνομά μας και τώρα με θράσος ζητούν ξανά την ψήφο μας. Μαύρο».


Την αντίδραση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αφίσες.

«Θεωρώ τιμή μου αυτό που γίνεται. Θα βάλω την αφίσα αυτή δίπλα στο αποφυλακιστήριο από τη χούντα. Είναι το λιγότερο θράσος μετά τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για την διγλωσσία της ΝΔ για το Μακεδονικό να μας επικηρύξουν πολιτικά διάφορες παραφυάδες της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε στο enikos.gr. ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, είπε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών έκανε την Ελλάδα και τη Μακεδονία πιο ισχυρή. Το θέμα εδώ είναι άλλο: φανατικοί συμπολίτες μας στιγματίζουν και υβρίζουν όσους έχουν διαφορετική άποψη από τους ίδιους . Αυτή η πρακτική δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία αλλά ούτε και στον ελληνισμό γιατί ελληνισμός χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει. Για αυτήν η Ελλάδα έχει δοξαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Είναι σαφές πως η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να διαχειριστεί εξ αρχής το ζήτημα της Συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων με όρους κομματικού συμφέροντος και όχι ως ζήτημα εθνικής προτεραιότητας που έκλεισε μία πληγή πολλών δεκαετιών. Το γεγονός ότι κάποιοι θυμήθηκαν να βγάλουν ξανά αφίσες στη Θεσσαλονίκη είναι απόδειξη αυτής της κομματικής προτεραιότητας και αγωνίας απέναντι σε ένα εθνικό ζήτημα. Η διαρροή του εγγράφου με το οποίο ο τότε αρχηγός της ΝΔ, Κ. Καραμανλής πρότεινε και συμφωνούσε με την ονομασία ”Μακεδονία- Σκόπια”, ζήτημα αποκαλυπτικό για τους πολίτες της υποκρισίας της ΝΔ, ερμηνεύει την αγωνία των αφισοκολλητών και των ηθικών αυτουργών», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Μάρκος Μπόλαρης.

Ωστόσο, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης σημείωσε: «Φαίνεται ότι πείραξαν πάρα πολύ οι τελευταίες αποκαλύψεις και η αποκάλυψη της αλήθειας ενοχλεί. Ακόμα περιμένουμε την αντίδραση της ΝΔ».

Για πλαστογράφηση της προσωπικής του στάσης στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο ο Κώστας Ζουράρις: «Ως αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης δεν ψήφισα στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι εδώ και 30 χρόνια λέω ότι το όνομα Μακεδονία εκ μέρους των Σκοπιανών σημαίνει κλοπή της ταυτότητάς μας και επομένως υπάρχει σμίκρυνση της κεφαλής μας. Μειώνεται το ακέραιο της προσωπικότητάς μου. Διότι, ολοφάνερα το επίσημο όνομα ως Βόρεια Μακεδονία το έχουν οι Σκοπιανοί, ενώ εγώ ως Μακεδών θα έχω εσωτερικής χρήσεως όνομα και αυτό αποτελεί ελάττωση της προσωπικότητάς μου. Δηλαδή, είναι όπως λέμε εμείς οι νομικοί, είναι μία Diminutio capitis, σμίκρυνση κεφαλής. Επομένως η αναγραφή αυτή από οποιονδήποτε αποτελεί πλαστογράφηση της προσωπικής μου στάσεως ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:Skai.gr/enikos.gr

Print Friendly, PDF & Email