Εκλέχθηκε νέα ηγεσία της ΑΗΕΡΑ στο 97ο Συνέδριο στο Σικάγο

Το 97ο Συνέδριο της ΑΗΕΡΑ το οποίο συνήλθε στο Σικάγο το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Ιουλίου 2019, εξέλεξε τη νέα ηγεσία με επικεφαλής τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα Γιώργο Χωριάτη. Αντιπρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Δημήτρης Κόκοτας από τη Νέα Υόρκη, γενικός γραμματέας ο Τζιμ Στάσιος από τη Βόρεια Καρολίνα και ταμίας ο Σάββας Τσίβικος από τη Νέα Ιερσέη.

Επίσης επανεκλέχτηκαν ο Χρήστος Αργυρίου ως πρόεδρος AHEPA Καναδά, ο Λούης Ατσάβης ως γενικός σύμβουλος και ο Κρις Ατσάβης ως ύπατος αθλητικός διευθυντής.

Ο ύπατος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: AHEPA / Δημήτρης Πανάγος

Ύπατη πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης εκλέχτηκε η κ. Σίλια Κατσμάρσκι (Celia Kachmarski) από το Κάλγκαρι του Καναδά η οποία διαδέχεται την ύπατη πρόεδρο Ντέμη Τόμας.

Ο νεοεκλεγείς ύπατος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης, αμέσως μετά την εκλογή του μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους συνέδρους και για όλα τα στελέχη και μέλη της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Παράλληλα τόνισε ότι η εκλογή του γίνεται σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της οργάνωσης διότι συν τοις άλλοις έχει εισέλθει στην προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της οργάνωσης.

H AHEPA ιδρύθηκε στις 22 Ιουλίου 1922 σε μια κρίσιμη εποχή προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες μετανάστες από τις φυλετικές διακρίσεις και να προσφέρει τη συμβολή της στην ένταξή τους στην αμερικανική κοινωνία.

Σήμερα Παρασκευή, το βράδυ θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της AHEPA στο οποίο αναμένεται να παραστούν ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ.

Ο ύπατος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης με άλλους συνέδρους. Φωτογραφία: AHEPA / Δημήτρης Πανάγος.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Χωριάτης είναι ένα από τα διακριμένα στελέχη όχι μόνο της AHEPA, αλλά και των οργανωμένων φορέων της ομογένειας και της Εκκλησίας. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ και της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Στο βήμα η ύπατη πρόεδρος των Θυγατέρες της Πηνελόπης, Σίλια Κατσμάρσκι. Φωτογραφία: AHEPA / Δημήτρης Πανάγος

Τα μέλη και στελέχη των Θυγατέρων της Πηνελόπης σε μια αναμνηστιοκή φωτογραφία. Φωτογραφία: AHEPA / Δημήτρης Πανάγος

πηγή:anamniseis.net