Τσίπρας: Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε η ήττα μας να είναι πρόσκαιρη

Μήνυμα πως ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την οικοδόμηση ενός μαζικού κόμματος στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ώστε να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στην διακυβέρνηση έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός τόνισε πως όποιος αγωνίζεται ξέρει να χάνει, αλλά και να σηκώνεται όταν πέφτει. «Θα δουλέψουμε με πείσμα το επόμενο διάστημα ώστε [η ήττα] να αποδειχτεί πρόσκαιρη», προσέθεσε.

Μιλώντας στο Ζάππειο ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην εκτίμηση της Singular Logic πως η Κουμουνδούρου αποσπά περισσότερο από το 31% της λαϊκής ψήφου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μικρή υποχώρηση συγκριτικά με το σχεδόν 35,5% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2015. Επισήμανε αιχμηρά πως το κόμμα του δεν υπέστη την «στρατηγική ήττα» για την οποία «πολλοί επιδίωξαν».

Παραδέχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να μετατρέψει σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων του 2015 σε σταθερούς «συνοδοιπόρους», όμως υπογράμμισε επανειλημμένα ότι θα χρησιμοποιήσει το σημερινό αποτέλεσμα ώστε να σφυρηλατήσει βαθιούς και ευρείς δεσμούς με την κοινωνία.

Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ «εντολή μετασχηματισμού» σε ένα κόμμα με πολλά μέλη και ευρεία βάση πιστών ψηφοφόρων, ένα «μεγάλο, σύγχρονο, μαζικό κίνημα» του προοδευτικού χώρο, είπε.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ως δυναμική αντιπολίτευση, εστιάζοντας στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι η επάνοδος της ΝΔ στην διακυβέρνηση δεν θα «γίνει αφορμή για ρεβανσισμό» ή για «εκδικητικότητα», ειδικά για κοινωνικά μέτρα που έχει περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.