Υπό παραίτηση ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης

Αθήνα.- Σε τεταμένο κλίμα και για περισσότερο από 3 ώρες διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη με την ηγεσία του υπουργείου ενέργειας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, υπέβαλε την παραίτησή του προ ολίγουστον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.
Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ζητήθηκε να απαντήσει σε όλα τα ανοιχτά θέματα που οδήγησαν την εταιρία ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Μάλιστα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης ευθυνών σε σειρά περιπτώσεων και αποφάσεων που έβλαψαν την ΔΕΗ.

Την επόμενη εβδομάδα και πριν τις προγραμματίκες δηλώσεις ζητήθηκε από τον πρόεδρο να συντάξει εκθέσεις ανά γενικές διευθύνσεις, ενώ όσον αφορά την παραίτησή του,  η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία καθώς εκτός από την βουλή εμπλέκεται και το υπερταμείο στον ορισμό των διοικήσεων.

Συνάντηση ζητά η ΓΕΝΟΠ

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ζητά η ΓΕΝΟΠ με επιστολή που απέστειλε σήμερα στο υπουργείο, επισημαίνοντας την άμεση προτεραιότητα της κατάστασης αλλά και την ανησυχία των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει, τα θέματα της Ενέργειας και ειδικότερα η παρούσα κατάσταση στη ΔΕΗ, είναι άμεσης προτεραιότητας και ζητά τη συνάντηση «ώστε να ενημερωθούμε από σας αλλά και να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Έχετε αναφερθεί – προσθέτει η ΓΕΝΟΠ – στις προσπάθειες των εργαζομένων για την ανόρθωση της ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι κατανοείτε την ανησυχία των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική η συνεργασία μας μαζί σας και σε αυτήν προσβλέπουμε προς όφελος της ΔΕΗ, της Εθνικής Οικονομίας, των καταναλωτών αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ» καταλήγει η ΓΕΝΟΠ στην επιστολή της.