Τρόμος στα 36.000 πόδια : Τουλάχιστον 35 τραυματίες σε αναταράξεις πάνω από τον Ειρηνικό

Τουλάχιστον 35 επιβάτες τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος της Air Canada που πετούσε προς το Σίδνεϊ αντιμετώπισε σοβαρές αναταράξεις, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Αρκετοί ούρλιαζαν»

Μετά την απογείωσή του από το Βανκούβερ του Καναδά, το αεροσκάφος της Air Canada, που εκτελούσε την πτήση αριθμός 33, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Χονολουλού, στη Χαβάη.

«Πέσαμε ξαφνικά σε αναταράξεις. Αρκετοί άνθρωποι χτύπησαν στον οροφή του αεροσκάφους, πολλοί πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να ουρλιάζουν» είπε ένας εκ των επιβατών της πτήσης, ο Μάικλ Μπέιλι, στο CNN.

Με 284 επιβαίνοντες

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 269 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος, πετούσε στα 36.000 πόδια και βρισκόταν σε απόσταση περίπου 600 μιλίων νοτιοδυτικά της Χονολουλού όταν αντιμετώπισε «απρόβλεπτες και ξαφνικές αναταράξεις», δήλωσε ο Ιαν Γρέγκορ, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας.

«Προέχει πάντοτε η ασφάλεια των πτήσεών μας, των επιβατών και του πληρώματος και γι αυτό δόθηκε αμέσως εντολή ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ιατρικό προσωπικό στη Χονολουλού προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση των επιβατών» προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.