Επιλύεται το εκκλησιαστικό πρόβλημα της ομογένειας στην Αυστραλία;

Ελπίδες ότι το λεγόμενο εκκλησιαστικό πρόβλημα της Αυστραλίας ενδέχεται να επιλυθεί δημιούργησε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τη “σχισματική” (έτσι την χαρακτηρίζει το Πατριαρχείο)  Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος στο Clayton της Μελβούρνης  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουλίου στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σίδνεϊ.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Κοινότητας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μάνταλο, τον Ταμεία κ. Ιωάννη Μπίνο και τους δύο (πρώην  κατά την Αρχεπισκοπή) κληρικούς Χριστόδουλο Βασιλάρη και Γεώργιο Αθανασιάδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε το αίτημα διαλόγου για αποκατάσταση της κοινότητας στην εκκλησιαστική κανονικότητα και υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.

Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αναφέρθηκε στην ενωτική και αγαπητική διάθεση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου προς αποκατάσταση κάθε εκκλησιαστικής αντικανονικότητας.

Το κλίμα της συναντήσεως ήταν θετικό και αρκετά συγκινητικό και οι αντιπρόσωποι απεχώρησαν από το Αρχιεπισκοπικό Γραφείο γεμάτοι αισιοδοξία και ικανοποίηση.

Print Friendly, PDF & Email