Τσίπρας: Τα πρώτα δείγματα διακυβέρνησης Μητσοτάκη μάς ανησυχούν

«Τα πρώτα δείγματα διακυβέρνησης Μητσοτάκη μας ανησυχούν» τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το στίγμα της αυστηρής αντιπολιτευτικής πολιτικής που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις παραλείψεις στην ομιλία του πρωθυπουργού, που -για παράδειγμα- δεν αποκάλυψε τι πρόκειται να κάνει με το ασφαλιστικό και την 13η σύνταξη και έκανε σκληρή κριτική για το γεγονός ότι παραπέμπει στο μέλλον τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Τι σας λείπει τώρα και θα το αποκτήσετε το 2021; Λαϊκή εντολή έχετε. Δημοσιονομική σταθερότητα έχετε. Φροντίσαμε εμείς. Χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού έχετε. Και για αυτό εμείς. Στήριξη από την αντιπολίτευση έχετε. Σας το λέμε ανοιχτά. Γιατί δε προσπαθείτε; Γιατί σηκώνετε λευκή πετσέτα από τη πρώτη μέρα;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν πρωτοεκλέχτηκα εγώ, από όλα τα παραπάνω, είχα μόνο το πρώτο. Τη λαϊκή εντολή. Ούτε σταθερότητα, ούτε ρευστότητα, ούτε στήριξη. Είχε φροντίσει ο κύριος Σαμαράς για αυτό. Εσείς τα έχετε όλα. Γιατί δεν διεκδικείτε;» επισήμανε.