Μεγάλη πυρκαγιά στην Τανάγρα – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Εκκενώθηκε Μοναστήρι

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή της Ασωπίας του δήμου Τανάγρας. Η φωτιά καίει πίσω από έναν λόφο, σε δύσβατο σημείο και μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Εσπευσμένα στο σημείο μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 άτομα από την Ιερά Μονή Τσάτσαρη Προφήτη Ηλία. Αυτή την ώρα δίνεται μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από τη Μονή.

Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά του δήμου Τανάγρας, σε 92 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 8 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και 1 συντονιστικό ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις είναι: 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, συνδράμουν 6 υδροφόρα και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.